Veliki derbi: Ajaks pobijedio Fejenord, Gudelj promašio penal!

Fudbaleri Ajaksa bar na nekoliko sati popeli su se na vrh tabele holandske Eredivizije, zahvaljujući pobedi nad Fejenordom sa 2:1.

Fudbal 07.02.2016 | 20:00
Veliki derbi: Ajaks pobijedio Fejenord, Gudelj promašio penal!

Tim iz Amsterdama je do trijumfa došao posle preokreta, pošto su gosti poveli preko Jensa Tornstre u 13. minutu, Amin Junes je izjednačio u 21, a Rišedli Bazur postavio konačan rezultat u 65. minutu.

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj se nije proslavio, pošto je promašio penal za pobednički tim.

Ajaks sada na čelu tabele ima 52 boda, dva više od PSV Ajndhovena, koji od 16.45 igra sa Utrehtom.

Fejnordu je to bio četvrti uzastopni poraz u holandskom šampionatu i sada drži četvrto mesto na tabeli sa 36 bodova.

Najveći derbi holandskog fudbala odigran je na “Amsterdam areni” i doneo je mnogo uzbuđenja. Ajaks je kao drugoplasirani tim dočeo četvrtu ekipu na tabeli Fejnord i ušao je u duel kao favorit, pre svega zbog užasne forme protivnika.

Međutim, upravo su gosti iz Roterdama prvi poveli. Tornstra je u 13. minutu uputio savršen šut i doneo vođstvo Fejnordu, ali slavlje gostiju nije dugo trajalo. Samo devet minuta kasnije rezultat je bio 1:1 – Amin Junes i Davi Klasen su odigrali odličnu akciju koju je realizovao nemački internacionalac.

Drugo poluvreme je bilo mnogo mirnije u odnosu na prvo. Fejenord je frustrao ekipu Franka de Bura sprečavajući da relizuju prilike. Međutim, u 65. minutu gledaoci na “Amsterdam areni” videli su najbolji potez meča i ispostaviće se pobedonosni gol. Strelac je bio 19-godišnji Rišedli Bazur.

Komentari / 0

Ostavite komentar