Najava - 50. Superboul: Pantersi ili Bronkosi?!

Stadion San Francisko 49ersa u Santa Klari, u Kaliforniji, biće predstojeće noći domaćin jednog od najvećih sportskih događaja godine – 50. Superboula.

Ostali sportovi 07.02.2016 | 23:15
Najava - 50. Superboul: Pantersi ili Bronkosi?!

Za trofej Vinsa Lombardija od 0.30 po našem vremenu boriće se Karolina Pantersi i Denver Bronkosi, a sve prikazano ove sezone garantuje mnogo uzbuđenja svim navijačima američkog fudbala. Jer, sastaju se ekipa sa ubedljivo najboljim napadom i tim sa najčvršćom odbranom.

Pantersi do Superboula imaju gotovo savršenu sezonu, pošto su upisali 15 pobeda i samo jedan poraz. Sve je krenulo od trenutka kada je jedan od njihovih najpoznatijih navijača Stef Kari udario u bubanj pred početak sezone i prvi meč na domaćem terenu sa Hjuston Teksansima.

Na drugoj strani, Bronkosi imaju skor 14/4, ali on ne bi trebalo nikoga da zavara, pošto su u finalu AFC konferencije eliminisali branioce titule Nju Ingland Petriorse. Ipak, kladioničari prednost daju Pantersima, pošto je njihova sezona poprilično nestvarna, a želja za prvim Superboulom se oseća još od početka sezone.

Predstojeći Superboul biće sudar dva potpuno različita sveta. Bronkose predvodi legendarni kvoterbek Pejton Mening, koji je tokom ove sezone imao uspone i padove, a u prilog tome ide činjenica da je u jednom trenutku završio na klupi. Postoji mogućnost da mu duel sa Pantersima bude poslednji u karijeri, ali ćemo za potvrdu takve informacije morati da sačekamo rasplet Superboula.

“Svi se radujemo Superboulu, ne možemo da dočekamo trenutak kada ćemo se naći na terenu, gde ćemo se, nadam se, dobro pokazati. Pažnju smo dali sitnim detaljima, bitno je da dovedemo svoju igru do savršenstva i budemo bolji nego prošle nedelje, kada nije sve funkcionisalo kako smo mi želeli. Znamo šta želimo, to je najvažnije”, istakao je Mening.

Mening, koji je osvojio Superboul sa Indijanapolis Koltsima, mogao bi da postane prvi startni kvoterbek koji je osvojio Lombardijev trofej sa dve različite franšize. Stariji od braće Meming već je prvi kvoterbek koji je dva tima više od po jednom vodio do velikog finala NFL lige.

Na drugoj strani je manje iskusni Kem Njuton, koji preti da bude jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji. Već je ispisao nove stranice istorije osvajanjem MVP titule, čime se našao među velikanima koji su dobili to priznanje, uz Hajsmanov trofej, koji dobijaju samo vanserijski igrači na koledžu. Mnogi za Njutona kažu da igra kako nijedan kvoterbek ranije nije igrao i da će upravo to promeniti budućnost njegove pozicije.

“Srećom, ja nisam taj koji mora na terenu da se susretne sa Pejtonom Meningom. Moje ruke su ionako pune posla dok pokušavam da na pravi način proigram Demarkusa Vera i Vona Milera. Svi znaju da poštujem ne samo Pejtona Meninga, već sve osobe koje dele prezime sa njim. Ne spremam se za njega, spremam se za odbranu Bronkosa i verujem u svoj tim”, naglasio je Njuton.

Bronkosi su ove sezone definitivno najbolji defanzivni tim lige, pošto su svojim rivalima prosečno prepuštali 283,1 jarde po utakmici. Odbrana tima iz Denvera je upisala 52 seka tokom regularnog dela sezone, što je najbolji skor u celoj ligi. Pantersi su se, s druge strane, pokazali kao najbolja napadačka ekipa, pošto su postizali 31,3 poen po utakmici.

Bronkosima će predstojeći Superboul biti osmi u istoriji, po čemu će se izjednačiti sa Nju Ingland Petriotsima, Dalas Kaubojsima i Pitsburg Stilersima. Nijedan tim se nije više puta pojavio na Superboulu, a Denver je dva puta kao pobednik izašao iz njega. Pantersima će to biti tek drugi Superboul, a igraće za svoj prvi Lombardijev trofej.

Komentari / 0

Ostavite komentar