Van Gal: Ne vjerujem da je Junajted zvao Murinja!

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal negirao je nagoveštaje da ‘Crveni đavoli’ pregovaraju sa Žozeom Murinjom, koji bi mogao da ga nasledi.

Fudbal 07.02.2016 | 22:40
Van Gal: Ne vjerujem da je Junajted zvao Murinja!

BBC je u subotu preneo da je Junajted započeo pregovore sa predstavnicima portugalskog stručnjaka, koji je bez posla od decembra, kada je dobio otkaz u Čelsiju.

Sam Murinjo je u nedelju istakao da ne uživa što ne radi i da će se brzo vratiti poslu.

Međutim, Van Gal, kojem ugovor sa Junajtedom ističe na leto 2017. godine, ne veruje da će Murinjo biti naredni menadžer Junajteda.

“Toliko gluposti se priča o meni. Ne verujem da već postoje kontakti između Žozea Murinja i Mančester Junajteda jer sam video šta se sve ovde dešavalo u poslednja dva meseca. Bilo je teško za mene, za moju suprugu, decu, unučiće i prijatelje da se izbori sa svim tim. Ali, takva je situacija u fudbalu ovih dana. Nikada nisam sumnjao, ali je i dalje neverovatno da smo posle četiri poraza zaredom počeli da pobeđujemo. Nadam se da je to bio stimulans za navijače da počnu da veruju u menadžera”, istakao je Van Gal.

Junajted trenutno drži peto mesto na tabeli sa 40 bodova, 13 manje od vodećeg Lestera, koji ima utakmicu više, a pet od Arsenala koji drži poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

“Naš cilj je i dalje isti, da se kvalifikujemo u Ligu šampiona i budemo za korak bolji nego prošle sezone, što znači da osvojimo treće mesto. Lester je napravio veliku razliku u odnosu na nas, ali je sve i dalje moguće. U dobrom smo raspoloženju, pobede nam pomažu, a bitno je da u aprilu budemo na pet bodova ili manje od samog vrha. Postoji svetlo na kraju svakog tunela, Fil Džons, Markos Roho i Antonio Valensija se vraćaju. Uspeli smo da preživimo i pet bodova nas deli od prva četiri mesta, što nije loše”, naglasio je Van Gal.

Fudbaleri Junajteda od 17 časova gostuju Čelsiju na “Stamford bridžu”.

Komentari / 0

Ostavite komentar