Njutonu MVP titula pred Superboul!

Kvoterbek Karolina Pantersa Kem Njuton poneo je titulu najboljeg igrača NFL lige dan pre velikog Superboula u Santa Klari.

Ostali sportovi 07.02.2016 | 21:40
Njutonu MVP titula pred Superboul!

Njuton se tako našao među NFL velikanima, pošto je tek šesti igrač koji je dobio Hajsmanov trofej (koji se dodeljuje vanserijskim koledž igračima) i MVP titulu u NFL ligi.

26-godišnji kvoterbek Pantersa je takođe tek četvrti igrač u poslednjih osam godina koji je osvojio titule za najboljeg igrača lige i najboljeg ofanzivnog igrača u istoj sezoni.

U borbi za MVP titulu, Njuton je dobio 48 od 50 glasova, a po jedan od dva preostala dobili su kvoterbek Nju Ingland Petriotsa Tom Brejdi i Karson Palmer iz Arizona Kardinalsa.

Njuton je bio izabran kao prvi pik na draftu 2011. godine od strane Pantersa i od tada su mnogi sumnjali u njegove sposobnosti. Međutim, on im je svima odgovorio ove sezone, tokom koje je predvodio tim iz Šarlota do skora od 15 pobeda i samo jednog poraza na putu do Superboula. Do najvećeg uspeha karijere Njutona i saigrače sada samo deli veliki duel sa Denver Bronkosima koji počinje u pola sata posle ponoći.

Do Superboula, Njuton je upisao 35 tačdaun pasova ove sezone i prvi je kvoterbek u istoriji NFL ligi koji je imao 35 dodavanja za tačdaun i sam upisao deset tačdaunova.

Njuton je Hajsmanov trofej osvojio 2010. godine, kada je Oburn univerzitet predvodio do nacionalne titule. Poslednji osvajač tog trofeja koji je poneo i MVP titulu je Bari Sanders, koji je podelio tu nagradu sa bretom Farveom 1997. godine. Pol Nornung, O Džej Simpson, Erl Kembel i Markus Alen su preostali igrači koji osvojili obe nagrade.

Komentari / 0

Ostavite komentar