Janka slavio poslije godinu dana!

Švajcarski skijaš Karlo Janka trijumfovao je na petom superveleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa koji je održan u Jeongseon, u Južnoj Koreji.

Ostali sportovi 07.02.2016 | 13:00
Janka slavio poslije godinu dana!

Osvajač elitnog takmičenja iz 2010. godine je do prvog trijumfa od januara prošle godine, a 11. u karijeri, došao u vremenu od 1:26.16 minuta.

Drugo mesto, sa 82 stotinke zaostatka, zauzeo je Kristof Inerhofer iz Italije, dok je Austrijanac Vinsent Krihmajr na trećoj poziciji imao više od sekunde zaostatka.

Janka je u južnokorejskom ski centru ostvario veliko iznenađenje, pošto poslednjih godina zbog povreda nije bio u dobroj formi. U Jeongseonu je, na drugom test takmičenju pred Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, imao startni broj sedam i na najbolji mogući način je iskoristio stanje na stazi u tom trenutku.

Favoriti koji su redom išli posle njega nisu mogli ni da mu priprete, a koliko je staza bila zahtevna govori i činjenica da je pobednik subotnjeg spusta Ćetil Jansrud napravio veliku grešku i ostao bez plasmana. Najbolju trojicu sledio je Norvežanin Aleksander Omot Kilde, ispred Petera Fila iz Italije i dvojice Austrijanaca Romeda Baumana i Marsela Hiršera. Prvu desetoricu kompletirali su Blejz Gizendaner iz Francuske, Nemac Andreas Zander i Boštjan Kline iz Slovenije.

Hiršer na čelu generalnog plamsana sada ima 1.005 bodova, ispred dvojice Norvežana Aksela Lunda Svindala, koji je već završio sezonu, a ima 916 bodova, i Henrika Kristofersena, koji je sakupio 971 bod. U poretku superveleslaloma, Svindal je prvi sa 310 bodova, a prati ga Amerikanad Endru Vajbrejt sa 190.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja sledećeg vikenda u Jurzava Naebi, u Japanu, trkama u tehničkim disciplinama.

Komentari / 0

Ostavite komentar