Video: Beograd to ne pamti od Maradone!

"Najbolji je igrač sveta, jesi video kakav je gol dao?", pitao je jedan mališan svog drugara posle utakmice Srbija – Portugal. "Jeste, ali je dao jedan, a mi smo pobedili", prkosno je odgovorio drugi.

Fudbal 07.02.2016 | 13:20
Video: Beograd to ne pamti od Maradone!

Dijego Armando Maradona 20. oktobra 1982, pa Rikardinjo 6. februara 2016. Dvojica majstora sa "bubamarom" fantastičnim golovima naterali su beogradsku publiku da ustane i pozdravi ih aplauzom, iako su ti golovi bili protiv njenih timova.

Čuveni Argentinac učino je to na velikom terenu "Marakane", igrajući za Barselonu protiv Crvene zvezde...

.. Dok je Portugalac podigao na noge 11.000 gledalaca u beogradskoj Areni i jednim od najlepših futsal golova ikada. Postigao ga je u duelu Srbije i Portugala koji je odlučivao o prvom mestu u grupi i lakšem rivalu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Za razliku od Maradone (4:2), Rikardinjo se nije radovao na kraju pošto je njegov tim izgubio, pa će u narednoj fazi morati na Španiju, mnogo težeg protivnika nego što bi bila Ukrajina sa kojom će se u ponedeljak, na veliko iznenađenje mnogih, sastati Srbija.

Pogodak Rikardinja bio je za 1:1, ali dvostruki najbolji futsal sveta u "malom fudbalu" (2010. i 2014. godine) i pored magije koju poseduje u nogama, nije uspeo da u finišu meča donese pobedu ili makar "pozitivan remi" svom timu. "Orlovi" su timskom igrom stigli do jedne od najvećih pobeda u svojoj istoriji - 3:1. Ne toliko ubedljive, koliko važne.

I pored sjajne igre naše reprezentacije, pre svega timske i disciplinovane, mora se priznati da je čuveni Portugalac ostavio podjednako jak utisak kao što je pobeda Srbije. To potvrđuje i razgovor dvojice mališana posle utakmice.

"Jesi li video kako igra? Stvarno je najbolji na svetu", pitao je dečkić svog drugara dok su izlazili iz Arene. "Pa dobro, ali mi smo pobedili", odgovorio je drugi. "Jesmo, ali jesi li video kakav je gol dao?", i dalje je pod utiskom bio prvi. "Jesam, ali samo jedan, a mi tri", prkosio je drugi.

Ovi mališani, zajedno sa još 11.159 gledalaca, zaista su uživo svedočili možda i najatraktivnijem pogotku u istoriji futsala, međutim, Rikardinjova akrobacija ne može da umanji važnost golova koje su postigli Mladen Kocić, Slobodan Rajčević i Miloš Simić. Naročito drugi gol našeg tima ne sme da prođe nezapažen, jer je postignut posle fantastične snalažljivosti kapitena Marka Perića i strelca Slobodana Rajčevića.

Za sve one koji su propustili ove majstorije, a i za one koji nisu vredi da se podsete, ponavljamo vam golove iz meča Srbije i Portugala:

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gost rtvbn

07.02.2016 15:09

pa zašto lažete ,,,, ćuj djeca baš to govorila između sebe stvarno je previše uživajte u potezu i golu

ODGOVORITE