Komentar: Gospodo, koliko koštaju Andrijine suze?!

Evo, pitamo Oca, Menadžera i Klub na koliko su procenili suze Andrije Živkovića, 19-godišnjeg supertalentovanog fudbalera Partizana, koji je odstranjen iz tima, a onda zbog njihove alavosti pola sata u hotelskoj sobi na Kipru pokušavao da od saigrača i javnosti prikrije očaj?!

Fudbal 08.02.2016 | 00:00
Komentar: Gospodo, koliko koštaju Andrijine suze?!

Bez namere da ulazimo u procene ko je više alav, niti da arbitriramo ko je kriv, ko je pravio štetne ugovore i zašto će mladi prvak sveta posle isteka suspenzije i ugovora napustiti Humsku kao slobodan igrač, samo sa žaljenjem konstatujemo da Otac, Menadžer i Klub nisu obavešteni da je ropstvo u Srbiji ukinuto još 1835. godine Sretenjskim ustavom.

Pošto, dakle, nisu obavešteni da je Srbija tada bila simbol slobode, oni su u 21. veku Andriju svezali u bukagije, zalepili na njega cenu i brutalno trgovali procentima, milionima, provizijama, komisijama... I sve pod plaštom zaštite “sina i ugleda porodice”, odnosno “interesa igrača i kluba”.

Lažu i Otac i Menadžer i Klub da im novac nije bitan. O, da, jeste. On je suština sukoba. Zato je i nastao nonsens nezabeležen u istoriji Partizana. Da nije bitan, Andrija bi sada birao najbolji klub za nastavak karijere, a ne najbolje finansijske ponude. On bi zapravo sada igrao, a ne bi bio suspendovan.

Ne biste trgovali Andrijom kao deonicama na berzi, ne biste ga zlostavljali, ucenjivali, ne biste koristili Bosmanova ili bilo koja druga pravila...

Ne biste!

Komentari / 0

Ostavite komentar