ABA: Zvezda "mora" u Laktašima!

Crveno-beli umorni od gostovanja u Istanbulu, ali u ABA ligi više nemaju prava na poraz.

Košarka 07.02.2016 | 15:00
ABA: Zvezda "mora" u Laktašima!

Četiri kola pre početka plej-ofa, Crvena zvezda deli drugo i treće mesto na tabeli sa Cedevitom, sa kojom ima 0:2 u međusobnim okršajima.

To znači da za prednost domaćeg terena u polufinalu mora da ostvari pobedu više od Zagrepčana, odnosno da bi svaki sledeći poraz Zvezde "tražio" dva poraza Cedevite.

Dejan Radonjić u subotu je poveo ekipu u Republiku Srpsku, na gostovanje Igokei (nedelja, 17.00), protivniku koji se jesenas u Pioniru vratio iz "minus 13" u drugom poluvremenu i ostvario senzacionalan trijumf - 81:87.

Crveno-beli paralelno igraju Top 16 fazu Evrolige (u četvrtak u Istanbulu izgubili dramatičan meč protiv Darušafake) i završnicu regionalnog takmičenja, tako da su između povratka u Beograd i polaska na novo putovanje imali vremena za samo jedan trening.

"Nalazimo se u već dobro poznatom ritmu, ali bez obzira na sve, želimo da dođemo do novih bodova", rekao je Radonjić, koji će u Laktašima računati na sve igrače, uključujući sasvim oporavljenog Kvinsija Milera (virus).

"Igokea je u odnosu na našu prvu utakmicu značajno promenila sastav, u međuvremenu i trenera. U poslednjih nekoliko kola igraju dobro i nalaze se na korak od opstanka u ligi", dodao je šef struke aktuelnog šampiona.

Zvezda pred ovaj meč ima skor 16-6, a Igokea 9-13, ali su u poslednjih šest kola bili podjednako uspešni (4-2).

Okosnicu domaćeg tima čine nekadašnji kapiten Zvezde Vuk Radivojević i krilni centar Miloš Komatina, dvojica od samo četvorice igrača Igokee sa bar 20 odigranih utakmica (od moguće 22) u ABA ligi 2015/16.

U odnosu na pomenuti okršaj u Pioniru, nema Ćapina i Radenovića, a nova lica su Katnić, Gipson, Buker i Šibalić, dok se Nemanja Krstić oporavio od povrede.

Zvezdi u četvrtak predstoji utakmica 7. kola Top 16 faze protiv Cedevite u Beogradu, a tri dana kasnije gostovaće joj Sutjeska.

Komentari / 0

Ostavite komentar