ABA - Igokea: Iznenađenje spremno za Zvezdu!

Košarkaši Igokee i Crvene zvezde dosad su se devet puta sastajali u regionalnoj ABA ligi, a više uspjeha u međusobnim mečevima ima šampion Bosne i Hercegovine.

Košarka 07.02.2016 | 12:20
ABA - Igokea: Iznenađenje spremno za Zvezdu!

I na početku sezone, "igosi" su u Beogradu nadigrali crveno-bijele što je možda bilo najveće iznenađenje u tekućoj sezoni ABA lige.

Aleksandrovčani su bili uspešniji tim u periodu od 2010. do početka 2013. godine kada su ostvarili četiri uzastopne pobjede, a posebno će ostati zapamćena pobjeda u Laktašima 19. januara 2013. godine kada su se Igokea i Zvezda borile za prvu poziciju u regularnom dijelu sezone.

U tom meču, Siniša Štemberger trojkom sa zvukom sirene donio je pobjedu domaćinu (80:77), a interesantno je da je i tada na klupi Igokee sjedio sadašnji trener Dragan Bajić, a u timu je bio i Miloš Komatina.

Uslijedio je period dominacije Crvene zvezde koja je nakon toga povezela četiri pobjede, a ova serija je prekinuta upravo u ovoj sezoni kada je Igokea slavila u Beogradu.

Uoči nedjeljne utakmice u Laktašima, trener Igokee Dragan Bajić naglasio je da je gostovanje Crvene zvezde praznik košarke za "igose".

"Dolazi nam jedna od najkvalitetnijih ekipa u regionu što su pokazali i u ABA ligi i u Evroligi. Za nas je ovo veliki motiv, pokušaćemo dati sve od sebe. Znamo da je kvalitet na strani Zvezde, ali ako nam se ukaže i gram prilike za iznenađenje mi ćemo to pokušati iskoristiti", izjavio je Bajić.

Prema njegovim riječima, Zvezda je kvalitetna na svim pozicijma, posebno pod košem gdje je dominantan Majk Cirbes koji igra u odličnoj formi.

"Pokušaćemo da nađemo najbolje rješenje. Zvezda je poražena u Istanbulu i sigurno bi bilo lakše za nas da su pobijedili. Međutim, mi znamo da Zvezda juri svaku pobjedu u borbi za drugu poziciju i sigurno će biti maksimalno motivisani. Mi takođe imamo svoje računice, još uvijek nismo obezbijedili opstanak jer nam treba još jedna pobjeda do kraja. Pokušaćemo doći do trijumfa koji nam je jako bitan za opstanak".

Nekadašnji kapiten Beograđana, a sad bek "igosa" Vuk Radivojević je bio briljantan u prvom susretu sa Zvezdom.

"Prva utakmica je bila na početku lige, druga situacija i ova utakmica neće biti ista. Zvezda u Laktaše dolazi nakon nesrećnog poraza u Istanbulu, ali i ta utakmica pokazala je da je to jedan fantastičan tim i jedan od najkvalitetnijih u regionu. Mi smo u prvom meču pokazali da možemo igrati protiv Zvezde, suprostavili smo im se i iskoristili svoju šansu. I u ovom meču je Zvezda favorit ali svakako ćemo se boriti i pokušati doći do nove pobjede".

Utakmica između Igokee i Zvezde igra se u nedjelju s početkom u 17 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar