Ječmenica: Nije smak svijeta ako izgubimo!

Selektor FED kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić rekla je da su obe teniserke meče protiv Španije odigrale na maksimumu svojih trenutnih mogućnosti.

Tenis 07.02.2016 | 10:20
Ječmenica: Nije smak svijeta ako izgubimo!

Posle prvog dana takmičenja Španija vodi sa 2:0, pošto je u prvom meču Garbinje Mugurusa pobedila Ivanu Jorović sa 6:3, 6:1, posle sat i 17 minuta, dok je u drugom duelu Karla Suares-Navaro sa 6:4, 6:2 bila bolja od Jelene Janković.

"Na Ivani je bio težak zadatak. Ona nema iskustva, a pogotovo ne protiv pete igračice na WTA listi. Smatram da se dobro držala. Možda je nešto lošije otvorila meč, zbog nedostatka samopouzdanja i zbog straha. Na kraju je presudilo iskustvo, ali je Ivana pokazala da će uskoro biti u vrhu svetskog tenisa", rekla je Ječmenica Jevtić.

U nedelju su na programu uzvratni mečevi u singlu i dublu. Jelena Janković će se sastati sa Mugursom, dok će Ivana Jorović igrati protiv Suares-Navaro.

"Ne mislim da je Jelena odigrala loše. Ušla je s velikom odgovornošću u meč protiv Karle. Svi smo polagali nade da će dobiti taj meč. Nije lako igrati u takvoj situaciji. Suares-Navaro je odigrala dobar meč sa malo grešaka. Jelena nije u formi. Borila je koliko se mogla u ovom trenutku", rekla je selektorka FED kup tima Srbije.

"Ovo je sport i sve je moguće. Samo da igračice pruže maksimum. Nekada izgubite, nekada pobedite. Nije smak sveta iako izgubimo", rekla je Ječmenica-Jevtić.

Ona je dodala Bojana Jovanovski, iako bolje plasirana na WTA listi od Ivane Jorović, nije igrala zbog loše forme.

"Bojana je imala dužu pauzu zbog povrede. Nije dugo trenirala. Forma joj nije na zavidnom nivou. Procena je bila da je Ivana u boljoj formi i da će pružiti veći otpor. Bojana se danas ponovo žalila na bolove u ruci", rekla je ona.

Ječmenica Jevtić pozvala je navijače da u nedelju ispune dvoranu "Kraljevo", jer kako je ocenila, "devojkama nedostaje podrška publike".

Pobednik duela u Kraljevu igraće u plej-ofu za povratak u Svetsku grupu, a poraženi za opstanak u B grupi.

Komentari / 0

Ostavite komentar