Fed Kup: Srpkinje bez šanse protiv Špankinja - 0:2!

Teniska reprezentacije Srbije gubi sa 2:0 od Španije posle prvog dana meča prvog kola Svetske grupe B Fed kupa u Kraljevu.

Tenis 07.02.2016 | 00:15
Fed Kup: Srpkinje bez šanse protiv Špankinja - 0:2!

Špankinje su na korak do ukupnog trijumfa došle zahvaljujući Garbinji Mugurusi i Karli Suares Navaro, koje su ostvarile trijumfe u dva seta.

Prvo je Mugurusa slavila protiv Ivane Jorović sa 6:3, 6:1, a potom je Suares Navaro bila bolja od Jelene Janković sa 6:4, 6:2.

Prvi meč je, inače, trebalo da odigraju Bojana Jovanovski i Mugurusa, ali se selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić odlučila da na teren pošalje Jorovićevu.

Duel se nastavlja u nedelju, prvo se, po sadašnjem planu, sastaju Jankovićeva i Mugurusa, a potom Jovanovski i Suares Navaru. ukoliko bude potrebno, na kraju će biti odigran dubl susret, za koji su prijavljene Jorovićeva i Nina Stojanović, odnosno Lara Araubarena i Lurdes Dominges Lino.

Janković - Suares Navaro 4:6, 2:6

Od početka duela između Jankovićeve i Suares Navaro viđena je velika borba, ali je španska teniserka za nijansu lakše osvajala svoje servis gemove. JJ je prva napravila brejk, u petom gemu, ali je Suares Navaro odmah uzvratila, borila se i tražila svoju šansu. I srpska teniserka je imala svoje prilike, ali je kada je bilo najvažnije odigrala nešto lošije, a iskusna Špankinja je to iskoristila, napravila brejk u desetom gemu i osvojila prvi set sa 6:4.

U poslednjem gemu prvog seta, sudija je dosudio da je Jelena pristupila prilikom servisa, što je omelo srpsku teniserku, izgubila je koncentraciju i olako prepustila gem Suares Navaro.

Posle izgubljenog prvog seta, Jelena je odmah napravila brejk, ali je potom stala. Španska teniserka je u potpunosti kontrolisala rezultat, već u narednom gemu je vratila brejk, potom nastavila sa sigurnim servisima i pritiskom na Jeleninim servis gemovima, što ju je dovelo u savršenu poziciju da već u sedmom gemu završi meč. Međutim, JJ je tada vratila brejk, zahvaljujući lošem servisu Špankinje, ali je odigrala loše na svom servisu i Suares Navaro je vrlo brzo završila meč u svoju korist.

Jorović - Mugurusa 3:6, 1:6

Mugurusa je odlično ušla u susret i iskoristila je tremu Jorovićeve da brzo stekne ubedljivu prednost. Bila je sigurna na servisu, a uz to je i osvojila dva brejka, za vođstvo od 4:0, pre nego što se Ivana probudila. Mlada srpska teniserka je u petom gemu prekinula niz protivnice, odmah potom napravila brejk i nastavila da vrši pritisak na Špankinju.

Dve teniserke su vodile veliku borbu, Ivana je uspela da se približi na 4:3, da bi pretila Mugurusi i na njenom narednom servis gemu, ali je španska teniserka ipak došla na gem od osvajanja prvog seta. Mugurusa je u narednom gemu nastavila u istom ritmu, brzo je na servisu Jorovićeve došla do set lopte i iskoristila je već prvu za 6:3.

U nastavku, Mugurusa je zaigrala mnogo bolje i odlučnije, a Ivana je tek u pojedinim trenucima mogla da joj parira. Špankinja je brzo povela sa 3:0, Jorovićeva je u četvrtom gemu prekinula njen niz, ali je Murugusa potom nastavila gde je stala gem ranije. Tako je već u šestom gemu servirala za meč, prvu priliku je srpska teniserka spasla, kod kod narednih pet je Špankinja napravila grešku, da bi šestu iskoristila za trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar