EP: Rikardinjo se poigravao, Srbija slavila za 1. mjesto!

Futsaleri Srbije savladali su Portugaliju 3:1 (1:1) i izbegli favorita Evropskog prvenstva Španiju u četvrtfinalu turnira u Beogradu.

Fudbal 06.02.2016 | 23:30
EP: Rikardinjo se poigravao, Srbija slavila za 1. mjesto!

U sjajnom meču u Areni "Orlovi" su odoleli fantastičnim Portugalcima i spektakularnom Rikardinju, te slavili golovima Kocića u osmom, Rajčevića u 37. i Simića u 40. minutu.

Portugalcima je bio dovoljan bod za prvo mesto, ali će oni morati da se nose sa moćnom "Furijiom" u četvrtfinalu. Srbiju očekuje duel sa Ukrajinom.

"Orlovi" su opet imali sjajnu podršku s tribina, 11.000 navijača je popunilo do poslednjeg mesta tribine beogradske Arene i od početka do kraja duela bodrilo naš tim, ali odalo i priznanje maestralnim potezima Rikardinja.

Od prvog do poslednjeg minuta igralo se u visokom ritmu sa dosta driblinga, duela i šuteva, a iako su Portugalci možda biti za nijansu konkretniji tokom većeg dela meča, Srbija je nadigrala rivala u finišu i zasluženo slavila.

Naši futsaleri poveli u osmom minutu nakon sjajne solo-akcije i preciznog udarca levom nogom Kocića, ali Portugalci stižu do izjednačenje pet minuta pre poluvremena senzacionalnim golom Rikardinja.

Portugalci su na otvaranju drugog poluvremena bili bolji, konstantno su tražili gol za preokret, ali je Rikardinjo izgubio oštrinu, iako je i dalje često znao da izludi naše igrače.

Usledilo je poslednjih deset minuta i pritisak Srbije, koja propušta prilike preko Rakića i Simića, ali tri minuta pre kraja Perić sjajnim driblingom i dodavanjem kroz noge pronalazi Rajčevića koji se iskupljuje za promašaje iz prvog poluvremena i donosi trijumf.

U samoj završnici Portugalci su krenuli na sve ili ništa, što "Orlovi" kažnjavaju u poslednjem minutu kombinacijom Kocića i Simića za konačnih 3:1.

Srbija će u četvrtfinalu igrati sa Ukrajinom, koja je u grupi B savladala Mađarsku 6:3, ali je u borbi za prvo mesto bila nemoćna protiv favorita Španije koja je slavila 4:1.

"Orlovi" će protiv Ukrajine da igraju u utorak, verovatno od 21 čas.

Futsal EP, 2. kolo:
Srbija – Portugalija 3:1 (:1)
Kocić 8, Rajčević 37, Simić 40 – Rikardinjo 15

Srbija: Aksentijević – Perić, Janjić, Kocić, Rajčević;
Rezerve: Momčilović (gk), Živanović, Lazić, Simić, Rakić, Radovanović, Milojević, Pršić, Stojković

Portugalija: Ugo – Kari, Sesilio, Matos, Rikardinj;
Rezerve: Bebe (gk), Paulonjo, Koeljo, Pereira, Džo, Anilton, Brito, Lima.

Komentari / 0

Ostavite komentar