Park je naš: Ako nadležni ne reaguju, slijede protesti!

Aktivisti Građanske inicijative „Park je naš“ iz Banjaluke, obratili su se dopisom Vladi Republike Srpske, Vladi Srbije, poslaničkim klubovima i grupama u parlamentima Srbije i Republike Srpske, kompaniji M:tel, medijima u Srbiji i javnosti, stoji u saopštenju ove inicijative.

Republika Srpska 06.02.2016 | 14:59
Park je naš: Ako nadležni ne reaguju, slijede protesti!

Odlukom da useli u zakupljeni prostor zgrade koju je sagradila firma Grand trejd presuđenog kriminalca Mile Radišića, bliskog vlasti Republike Srpske, M:tel javnosti, a posebno svojim korisnicima, šalje poruku da se kriminal isplati.

"Iznenađeni odlukom kompanije M:tel, čiji je većinski vlasnik Telekom Srbije, mi aktivistkinje i aktivisti Građanske inicijative „Park je naš“ iz Banjaluke, obratili smo se dopisom Vladi Republike Srpske, Vladi Srbije, poslaničkim klubovima i grupama u parlamentima Srbije i Republike Srpske, kompaniji M:tel, medijima u Srbiji i javnosti", navodi se u saopštenju.

"Podsjećamo da je zgrada sagrađena na mjestu parka u centru Banjaluke, zbog čega smo 2012. godine organizovali višemjesečne proteste na kojima su hiljade građana iskazali svoje nezadovoljstvo zbog uništavanja zelene površine i kriminala koji se odvija u sprezi vlasti i građevinske mafije.

Očekujemo od M:tela, da povuče ovu sramnu odluku koja će sigruni smo štetiti i ugledu te kompanije, a od nadležnih da povuku poteze koji će biti u cilju borbe protiv kriminala koji na ovaj način dobija svoje pokriće.

Mi, aktivistkinje i aktivisti GI „Park je naš“ ćemo, ako to bude potrebno pokrenuti sve dozvoljene aktivnosti kako bi stali na put ovakvom kriminalu uključujući i organizaciju masovnih građanskih protesta u Banjaluci", stoji u saopštenju Građanske inicijative „Park je naš“ iz Banjaluke.

 

 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Drvosjeca

06.02.2016 14:15

Vi sto pricate da je tu park bio , e pa nikad nije bio, da ostali gradani RS koji zive van BL znaju da su ovo obmanjivaci javnosti i lazljivci. Bilo je 10 starih sljiva i ivicom parka par lipa. Ni jedne uredene staze nikad nije bilo kao ni klupe. Utabana zemljana staza dijagonalno kojom su gradani prolazili. Nocu se nije smijelo proci jer naravno nije bilo rasvjete pa smo mi kao djeca morali obilaziti taj dio zbog "drekavca". Ne interesuju me lopovi poput Radisica ali vi ste isto lazljivci nevideni. Vidi se da ste huskaci i to dobro placeni. Toliko a ako ne vjerujete pitajte vecinu gradana Nove Varosi.

ODGOVORITE
Name

park

06.02.2016 14:25

Koji je bio naziv za ovaj park.

ODGOVORITE
Name

Radovan

06.02.2016 14:35

A dali vi uopšte znate šta hoćete i dali znate šta možete. Da nećete možda tražiti da ruše objekat ili da usele porodice poginulih. Ljudi moji to je gotova stvar, kasno Marko na Kosovo stiže. Niko im ništa nemože, toliko su ojačali da mogu potkupiti i Dumu i Stejt Department. Najbolje vam je da štrajkujete glađu jer imate dobre preduslove već ste gladni.

ODGOVORITE
Name

Nema vrdanja

06.02.2016 14:39

Da te sad vidimo Vučiću!

ODGOVORITE
Name

nn

06.02.2016 14:46

Naziv je bio p...n park i ostao. Skinut natpis.

ODGOVORITE
Name

goja

06.02.2016 14:55

O kakvom parku pricate? To je bila livada za kakanje kerova. I klupa na kojoj je ona mrsava mala pusila travu. Samo laprdate bez veze!

ODGOVORITE
Name

pile

06.02.2016 15:01

O kakvim masovnim gradjanskim protestima pricate, jadnici? Znate li uopste sta hocete? Da sprjecite mtel da useli u zgradu? I o kakvom parku pricate? Razumljivo, vi i ne znate da tu nije bilo nikakvog parka jer niste ni bili u Banjaluci. Bili ste u Kalinoviku i po drugim visoravnima.

ODGOVORITE
Name

Brdjanin

06.02.2016 15:40

Evo jednog "pravog Banjalucanina" da nam objasni...

Name

pikaso

06.02.2016 15:04

Ko su ovi klipani uopste? Zna li neko o kome se radi?

ODGOVORITE
Name

geouprava

06.02.2016 15:49

Kad će aps Deurića,kumčeta Stankovića i drugih pom. dir. Komljena-"Guzovače" iz Geodetske uprave, koji i dalje knjiže zamlju sebi i drugima tajkunima diljem RS?

ODGOVORITE
Name

pk

06.02.2016 15:59

Koliko vas je glasalo za snsd iz tog udruzenj PARK JE NAŠ?Koliko vas iz tog udruzenja ne izadje na izbore jer kazete:svi su isti..nemamo za koga glasati itd..Šta hoćete sada??

ODGOVORITE
Name

blula

06.02.2016 17:32

Istina je da je to bila livada sa nesto malo drveca i ne bi bio problem sto je napravljena zgrada da je sve regularno a nije. Problem je sto je tu investiran sumnjivo stecen kapital tajkuna i onih koji (nazalost) odlucuju o zivotu i smrti gradjana RS, za masnu kiriju od 400.000KM do u nedogled...da makar vrate dio pokradenog mogli bi izgraditi stanove za sve borce i izbjeglice u RS.

ODGOVORITE