Video - Zvezda: Pamtimo; Junajted: Hvala vam!

Na današnji dan obeležava se 58 godina od tragedije u Minhenu u kojoj je život izgubilo osam fudbalera Mančester junajteda.

Fudbal 06.02.2016 | 16:00
Video - Zvezda: Pamtimo; Junajted: Hvala vam!

6. februar duboko je urezan u srcima navijača Mančester junajteda, ali ne zbog neke od desetina trofeja koje je njihov tim osvojio, nego zbog tragedije u Minhenu kada je život izgubilo osam igrača ovog kluba.

Nakon utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu, avion sa fudbalerima, navijačima i novinarima iz Mančestera, srušio se u Minhenu, u trećem pokušaju da uzleti sa aerodroma, a život je izgubilo čak 23 ljudi.

Dva slavna tima su dan ranije u Beogradu igrala meč u Humskoj, što je bio revanš posle pobede Junajteda od 2:1, da bi u drugom meču bilo 3:3, iako je engleski klub vodio i 3:0, crveno-beli su uspeli da odgovore preko Kostića i Tasića, pa su bili "dva gola daleko" od plasmana dalje.

To je bio poslednji meč "Bazbijevih beba", a Crvena zvezda i Mančester junajted su se i ove godine setili tog datuma na popularnoj društvenoj mreži Twitter, gde su preko oficijelnih naloga ova dva kluba razmenjene poruke.

Crvena zvezda je uz fotografiju sa tog meča poručila Junajtedu "Pamtimo", dok je engleski klub odgovorio na srpskom: "Hvala vam".

Za Crvenu zvezdu su igrali: Vladimir Beara - Ranko Borozan, Novak Tomić, Miljan Zeković - Jovan Cokić, Bora Kostić, Rajko Mitić, Vladimir Popović, Dragoslav Šekularac, Ljubiša Spajić i Lazar Tasić.

Za Mančester junajted: Hari Greg - Rodžer Birn, Bil Folkes, Mark Džons - ser Bobi Čarlton, Edi Kolman, Dankan Edvards - Keni Morgans, Albert Skenlon, Tomi Tajlor i Denis Vajolet.

Dan kasnije, u nesreći su život izgubili Birn, Kolman, Edvards, Džons, Tejlor, kao i rezervisti Džef Bent, Dejvid Peg i Lijam "Bili" Vilan.

Komentari / 0

Ostavite komentar