EP - Neka grmi Arena: Srbija nikad bliža Portugalu!

Derbi za prvo mesto u grupi i lakšeg rivala u četvrtfinalu igra se od 21.00. Mladen Kocić veruje da "orlovi" uz pomoć publike mogu da iznenade.

Fudbal 06.02.2016 | 15:20
EP - Neka grmi Arena: Srbija nikad bliža Portugalu!

Posle sjajne partije protiv Slovenije, na redu je mnogo teži ispit. Futsal reprezentacija Srbije u 2. kolu Evropskog prvenstva koje se igra u Beogradu sastaće se sa Portugalom u meču koji će odlučiti o prvoplasiranom timu u grupi, odnosno boljoj poziciji u četvrtfinalu. Utakmica se igra u Areni od 21.00.

"Orlovi" su u prvom kolu savladali Sloveniju 5:1, dok su Portugalci bili uspešniji od istog rivala 6:2, tako da bi eventualni remi išao njima u korist.

Dvostruki strelac za naš tim u uvodnom meču, Mladen Kocić, veruje da Srbija može do povoljnog rezultata, bez obzira što gosti imaju ulogu favorita.

"Osim u Mađarskoj, kada su nas deklasirali 1:5, sve ostale utakmice smo od njih izgubili 'tesno'. Poslednji put je bilo 2:1 za Portugal, u Zrenjaninu pretprošle godine. Mislim da smo im sada nikad bliži. Oni su malo oslabljeni, jer im Kardinal neće igrati zbog crvenog kartona u kvalifikacijama, što je jako dobra vest za nas. Portugal, ipak, ima 14 vrhunskih igrača, ali mi smo za nijansu jači pred svojom publikom i na domaćem terenu. Siguran sam da ćemo odigrati još bolje nego protiv Slovenije", optimista je Kocić u razgovoru za MONDO.

Stručni štab i igrači dobro su analizirali igru Portugala u prvom meču na turniru.

"Slovenija je izgubila utakmicu na prekide, jer je od šest golova četiri primila posle prekida. Moraćemo da obratimo pažnju na te odlično uigrane akcije Portugalaca. Verujem da ćemo pružiti bolji otpor nego Slovenija".

Poznato je već da će se Srbija i Portugal u četvrtfinalu ukrstiti sa Španijom i Ukrajinom. Ostaje samo da vidimo ko će se sa kim sastati.

"Voleo bih da izbegnemo Španiju, koja je po meni prvi favorit za zlato. Sigurno nam neće biti lako sa Ukrajinom, ali imamo veće šanse nego protiv Španije", priznaje Kocić.

Popularni "Cipi" kaže da su posle odlične igre u prvoj utakmici porasle ambicije naših igrača.

"Dobili smo Sloveniju možda i lakše nego što se očekivalo, uz nešto slabije prvo poluvreme zbog malog grča od velikog broja publike, jer nismo očekivali toliku posetu... Kad smo se okupili za Evropsko prvenstvo prevashodni cilj bila je pobeda protiv Slovenije i plasman u četvrtfinale. Najbitnije je da smo uspeli u toj nameri. Sada apetiti rastu, publike će verovatno biti još više, čuli smo da će se Arena dodatno proširiti za četvrtfinale", priželjkuje Kocić.

Za kraj razgovora, Mladen Kocić nam je otkrio otkud specifična proslava golova, posvećena kapitenu Marku Periću.

"Perke došao pred Evropsko prvenstvo sa novom frizurom, koja je nama bila malo čudna pa smo ga terali da se vrati na staro. Nije hteo i zato smo odlučili da se malo našalimo na njegov račun prilikom proslave golova. Nije se, naravno, naljutio. To je sve dokaz da u ekipi vlada zaista sjajna atmosfera", ispričao je Kocić za MONDO.

Komentari / 0

Ostavite komentar