PSV dobio lekciju od Utrehta i ispao iz Kupa!

Šampion poražen kod kuće 1:3 u poslednjem meču četvrtfinala!

Fudbal 05.02.2016 | 17:20
PSV dobio lekciju od Utrehta i ispao iz Kupa!

Fudbaleri Utrehta večeras slave veliku, jednu od najvećih pobeda u poslednjih desetak godina! Ekipa trenera Erika ten Haga napravila je prvorazredno iznenađenje i kao gost eliminisala PSV iz holandskog kupa. U četvrtfinalnom okršaju u Ajndhovenu gosti su slavili rezultatom 3:1.

Osvajač drugog po značaju nacionalnog takmičenja iz 2003. i 2004. godine posle prvih 45 minuta imao je dva gola viška, a meč je praktično odlučen u 58. minutu, kada je svojim drugim pogotkom i verovatno najlepšim na utakmici Bart Ramselar povisio na 3:0. Isti igrač pogodio je za 1:0 u 32. minutu susreta, a u 42. mrežu domaćina zatresao je Haler.

Ovakav rezultat možda i ne bi predstavljao preveliko iznenađenje da je Filip Koku na teren poslao rezervni tim, međutim, strateg domaćina odlučio se za najjaču postavu sa sve De Jongom, Narsingom, Lokadijom, Brumom, Vilemsom...

Počasni gol za PSV delo je Morena u 74. minutu.

Ovo je prvi put posle 31 godine da je Utreht uspeo da postigne dva ili više golova u Ajndhovenu. Zanimljivo, to se poslednji put dogodilo 1985, i to baš u Kupu. Tada je Utreht posle eliminacije PSV u polufinalu osvojio po prvi put u istoriji to takmičenje.

PSV je ovim porazom prekinuo niz 17 utakmica bez poraza - do večeras je imao učinak 14 trijumfa i tri remija u svim takmičenjima...

Plasman u polufinale Kupa Holandije ranije su obezbedili Fajenord, AZ Alkmar i trećeligaš VVSB.

Komentari / 0

Ostavite komentar