Džeri Vest: Kobija je izdalo tijelo!

Legenda Lejkersa kaže da je šteta što će mnogi košarkaški fanovi pamtiti Brajanta po igrama iz poslednjih sezona.

Košarka 03.12.2015 | 11:40
Džeri Vest: Kobija je izdalo tijelo!

Džeri Vest, šampion NBA lige sa Los Anđeles Lejkersima i kao igrač i kao generalni menadžer, smatra da je Kobi Brajant ostao na terenu duže nego što je trebalo i da u 38. godini više nije ni senka nekadašnjeg Ol star beka.

"Bolno mi je da ga gledam ove sezone. Smeta mi i žao mi je što će ga mnogi ljudi upamtiti po tome kako igra sada. Ja svakako neću", rekao je Vest za "Jahu sports".

Popularni "Logo", čovek po kome je dizajniran zaštitni znak NBA lige, Brajanta je doveo u Lejkerse leta 1996, odmah pošto su ga Šarlot Hornetsi uzeli kao 13. pika na draftu. U zamenu za njega, u Šarlot je otišao Vlade Divac.

Brajant je u nedelju uveče najavio da će se povući na kraju tekuće sezone, posle tačno 20 godina u ligi.

Sa njim u timu, Lejkersi su osvojili pet šampionskih prstenova, ali sada su poslednji na tabeli Zapadne konferencije, sa skorom 2-14. Brajant u proseku postiže 15,5 poena, međutim, procenat šuta iz igre (30,5 odsto) mu je ubedljivo najniži u karijeri.

"Sa godinama jednostavno gubiš moć reakcije. Postoje mali momenti u kojima te telo izda. Ovo kako Kobi sada igra je za mene potpuno novo i čudno. Na njegovom primeru vidimo koliko je starenje pogubno za jednog sportistu".

Vest se potom setio Brajantovih dana slave, kada je bio na igračkom i fizičkom vrhuncu.

"Njegov pristup košarci je bio fantastičan i pokazuje koliko je bio jak kao ličnost. Mnogi igrači ne bi igrali sa problemima i povredama koje je on imao. Podsećao me je na gladijatora, bio je rešen da izađe na parket bez obzira na to kako se osećao".

"Žao mi je što ne može da završi karijeru na nivou na koji je navikao. Evidentno je da je košarka postala teška igra za njega. I to je tužno", završio je Džeri Vest, koji se povukao kada je imao 36 godina, zato što Lejkersi nisu želeli da mu ponude novi ugovor, a on nije hteo da igra za bilo koji drugi tim.

U to vreme bio je najbolji strelac u istoriji franšize, za koju je nastupao od 1960. do 1974.

Komentari / 0

Ostavite komentar