Zakopavaju uginule životinje u jamama u krugu fabrike!

Na farmi "Farmland" u Novoj Topoli kod Gradiške problemi su ponovo kulminirali nedavnim štrajkom radnika. Na ovoj farmi, koju je aktuelna vlast svojevremeno prikazala kao projekat najbolje farme mlijeka i govedarske farme u regionu, uginuća krava su svakodnevna, jer nema hrane za ove životinje. Naši izvori tvrde, uginule krave zakopavaju se u rupe u krugu farme.

Republika Srpska 01.12.2015 | 21:50
Zakopavaju uginule životinje u jamama u krugu fabrike!

Mještani Nove Topole ne žele pred kameru, ali potvrđuju da se oko Farmlanda pogotovo kad je vruće širi neprijatan miris.

Iz Farmlanda nisu odgovorili na naše pitanje upućeno elektronskom poštom.

Tvrdnje da se uginule životinje zakopavaju u krugu farme potvrdili su iz Ministarstva poljoprivrede. Tvrde, međutim, da nema nikakve opasnosti po zdravlje ljudi i životinja.

Situacija u Farmlandu je haotična i to traje još od ulaska novog vlasnika Dragana Vasiljevića, tvrdi SDS-ov potpredsjednik Odbora za poljoprivredu u Narodnoj skupštini Miladin Stanić.

"Farma propada, a aktuelna vlast je koristi i koristila je farmu isključivo za pranje novca", tvrdi Stanić.

Izvori iz Ministarstva poljoprivrede tvrde da nadležne inspekcije uopšte ne smiju da uđu na Farmland. Tako se na ovoj farmi ne kontroliše ni kvalitet mlijeka za koje ministarstvo plaća podsticaje. Sve mlijeko sa Farmlanda vodi se kao mlijeko ekstra klase.

Zvaničan odgovor ministarstva takve tvrdnje opovrgava. U odgovoru se tvrdi da se mlijeko iz Farmlanda kontroliše redovno, dva puta mjesečno.

Opozicija u Srpskoj tvrdi da je ova farma čitavo vrijeme bila samo paravan za pranje novca, a da je nemjerljiva šteta po ekologiju u Lijevču već učinjena kada je nelegalno eksploatisan šljunak za gradnju autoputa sa ove farme.

(BN TV)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

punpadzija

01.12.2015 20:54

Ne smrde tu krave tu se cuje Bajin novi parfem koji se zove Opljackani i Zestoki!!!

ODGOVORITE
Name

TOPOLA

01.12.2015 23:01

E STANICU TI SAD CUO ZA KRADJU SLJUNKA ZA AUTO PUT PA PODJI U LAKTASE I SKRENI ZA SRBAC TJ KANALOM PA DA VIDIS MILONE KUBIKA KOJE KRADE INTEGRAL I NISKOGRADNJA IZ VRBASA I OKOLNIH NJIVA ALI KRADE SA STO KAMIONA I NIKO NE VIDI PA DA STE VI PRAVA OPOZICIJA UHVATILI BI SE ZA RUKE I LEGLI PO CESTI NEBI DOZVOLILI OVIM SMRADOVIMA DA KRADU POLA MILIONA DNEVNO MA VI STE GORI OD LOPOVA JER IH NE ZAUSTAVLJATE PO CIJENU ZIVOTA A KONCESIJE NIGDJE NAKNADE NIGDJE I TU JE JOS DUPLI KRIMINAL SA VODAMA SRPSKE KAO NAVODNO ONE IM PLACAJU DA NAVODNO CISTE KORITO VRBASA E SIPA E TUZILASTVO E NARODE OVO BEZ USTANKA NECE MOCI

Name

marko samardzic

02.12.2015 05:16

Rekao sam I ponavljao,nista bez ustanka!!!

Name

Zovi Do

02.12.2015 06:20

Ne krade se prirodno bogatstvo samo preko Integrala.Pošaljite inspektore u Nevesinje da vide koliko je HP inženjering eksploatiso kamena za radove na Gornjim horizontima.Milioni kubika samljeveni i ugrađeni naravno uz blagslov načelnika.

Name

T

01.12.2015 22:00

Tamo smrdi od osnivanja farme, suplja prica

ODGOVORITE
Name

Jos

01.12.2015 23:52

Nam samo fali i sida u preduzece

Name

kontrapunkt

01.12.2015 22:21

Moraju ih zakopati dublje. Najnormalnije je zakopati uginulu životinju. To se uvijek radilo čak i na kraškim terenima gdje je teško ručno iskopati duboku jamu. Ako se oseti smrad medvjed to sve otkopa i najede se. Onda počne napadati živu stoku. Medvjed vrlo lukav i sposoban. Udje u tor u koji misliš da ne može ući, uzme ovcu i odnese. I onda za 15 dana dodje ponovo. Pa za mjesec. Nikad ne znaš kad će doći. Ako ga čekaš, njega nema. Ako si jednu noć otišao spavati eto mede i nema još ovce.

ODGOVORITE
Name

Da

01.12.2015 23:42

U pravu si. ZAKOPAJTE TO MALO DUBLJE pa vam nece smrdjeti!

Name

Lijevce

02.12.2015 00:28

Auuu sta ce biti sa nasim bunarima svi cemo se razboljeti auu

Name

hercegovac

01.12.2015 23:00

Sve preslikano na farmi Milorada Pikule u Nevesinje.Milioni oprani preko par stotina krava koje su knjižene više puta a uginuće i osiguranje su posebna priča. Prečešljajte malo Planinsko dobro u stečaju trag ide do političkog vrha vlasti u RS. uvoz,uginuće, premije,prodaja preko mesare Morine...

ODGOVORITE
Name

Piksi

01.12.2015 23:03

Livanjski sir od mlijeka iz Nove Topole. Tamo je sve, ali sve, od početka prevara. Sa tim da su neki dobri profitirali.

ODGOVORITE
Name

da

02.12.2015 04:37

Zato se uzdajte u Miletovo srpstvo i sve ce se izlijeciti... eto vam i januari, i prenosi nadleznosti, i neprijatelji, i ruski krediti....

ODGOVORITE