EL: Himki stiže u Beograd na "meč istine"!

Ruski klub maksimalno ozbiljno prilazi okršaju sa Crvenom zvezdom. Centri Dejvis i Patejev pod znakom pitanja zbog povreda.

Košarka 02.12.2015 | 18:20
EL: Himki stiže u Beograd na "meč istine"!

Ekipa Himkija doputovaće na utakmicu 8. kola Evrolige protiv Crvene zvezde čak dva dana ranije, kako bi se igrači što bolje aklimatizovali i spremni ušli u jednu od ključnih "bitaka" (do kraja će, verovatno, sve biti takve) za plasman u Top 16 fazu.

Moskovljani će sleteti na aerodrom "Nikola Tesla" u sredu oko 20.30 časova, u četvrtak će odraditi "pun" trening u terminu utakmice, a imaće pravo i na kraći, šuterski trening u petak pre podne.

Meč u Pioniru zakazan je za petak u 20 časova, a Zvezda će imati priliku da se novom nadahnutom partijom i pobedom izjednači sa Himkijem na tabeli A grupe, što je pre desetak dana delovalo krajnje nerealno.

Međutim, Himki (skor 4-3) je posle trijumfa nad Realom u Madridu poražen kod kuće od Bajerna (3-4), dok je Zvezda (3-4) nakon sloma na gostovanju u Strazburu (3-4) iznenadila Real (2-5) i poslala ga na dno tabele.

Takvi rezultati učinili su A grupu ubedljivo najzanimljivijom u aktuelnoj sezoni Evrolige. U B grupi se za tri preostale Top 16 "vize" takođe bori pet timova (Laboral, Cedevita, Efes, Armani, Limož), ali tamo nema aktuelnog prvaka Evrope na poslednjem mestu...

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis pred put za Beograd ima veliki problem u centarskoj liniji, gde su van stroja iskusni Amerikanac Pol Dejvis, koji je povredio koleno početkom utakmice protiv Bajerna, kao i malo korišćeni Ruslan Patejev.

Eventualni izostanak Dejvisa (prosek u Evroligi 8,5 poena i 4,0 skokova za 15 minuta) značio bi da će najveći teret igre na "petici" preuzeti lakši i pokretljiviji Džejms Ogastin (208 cm), uz podršku Marka Todorovića (209 cm), koji bi zbog mladosti i relativnog neiskustva mogao da postane slaba tačka Himkija u uzavreloj atmosferi Pionira.

Samim tim na "četvorci" bi u oba tima ostali samo brzi igrači sa dobrim šutom spolja (Miler, Simonović - Hanikat, Monija), što nagoveštava utakmicu visokog ritma i na veliki broj poena.

Podsećamo da je u prvom delu takmičenja u Moskvi rezultat bio čak 91:53 za Himki, ali tada su crveno-beli tek doveli Kvinsija Milera i Vladimira Štimca, prvi plejmejker bio je Gal Mekel...

Ostali parovi 8. kola su Real - Fenerbahče (četvrtak) i Strazbur - Bajern (petak).

Fenerbahče je sa skorom 6-1 obezbedio prolaz.

KURTINAITIS SELEKTOR RUSIJE?
Litvanac Rimas Kurtinaitis, koji sa uspehom trenira Himki još od 2011. godine, glavni je kandidat za novog selektora Rusije, objavila je "Izvestija". Nezvanično, Kurtinaitis će biti prvo ime na listi od šest kandidata, koje će Bord ruske trenerske organizacije predložiti novom predsedniku Saveza Andreju Kirilenku.

Komentari / 0

Ostavite komentar