Partizan otpušta Vilsona?!

Džamar Vilson broji poslednje dane u Partizanovom dresu! Posle samo tri utakmice, velike su šanse da američki košarkaš napusti Humsku.

Košarka 01.12.2015 | 15:40
Partizan otpušta Vilsona?!

Koliko je nova uprava KK Partizana pogodila s dovođenjem Kevina Džonsa, toliko je promašila s Džamarom Vilsonom (31). Potraga za plejmejkerom je trajala dugo, a kako sada stvari stoje, bila je više nego bezuspešna.

Na meču 12. kola ABA lige, na teškom gostovanju u Zagrebu, crno-beli su pretrpeli bolan poraz od Cedevite (75:72), a jedan od glavnih kirvaca bio je upravo američki košarkaš.

Kako je Aleksandar Cvetković povređen, očekivalo se da će upravo Vilson preuzeti organizaciju igre, ali... Naturalizovani Finac je potpuno podbacio. Nije znao gde se nalazi na terenu. U prva tri minuta susreta uspeo je da izgubi čak pet lopti (osam do kraja utakmice). U nekoliko navrata na terenu je ličio na sve sem na ozbiljnog igrača.

Uprava Partizana blizu je odluke da se posle svega mesec dana zahvali Vilsonu na saradnji i raskine ugovor.

Crno-beli su miljama daleko od četvrtog mesta i plasmana u plej-of, a u borbi za opstanak osloniće se na mlađe igrače (Magdevski, Aranitović).

Povređeni Andrić i Murić bi uskoro mogli na parket, pa se očekuje da igra tima iz Humske s njima dobije potpuno drugačiji obris.

Naredna tri meča ABA lige (Olimpija, Metalac, Mega), ekipa Petra Božića igra na domaćem terenu, pa se očekuje da Partizan popravi skor od četiri pobede i osam poraza.

Neizvesna sudbina Anđušića i Perovića
Džamar Vilson nije jedini koji će vrlo brzo napustiti Humsku. Ugovori (do kraja kalendarske godine) ističu i Kosti Peroviću i Danilu Anđušiću i velike su šanse da im čelnici Partizana neće ponuditi produžetak saradnje.

Komentari / 0

Ostavite komentar