ABA - Lukajić: Skupljamo iskustvo!

Trener Igokee Željko Lukajić nije bio nezadovoljan porazom u Zadru, iako je njegova ekipa u jednom trenutku imala prednost od 13 poena u prvom dijelu meča.

Košarka 01.12.2015 | 08:20
ABA - Lukajić: Skupljamo iskustvo!

Igokea nije imala snage da u istom ritmu odigra svih 40 minuta, pa je u Zadru doživjela sedmi poraz ove sezone.

Domaći košarkaši vratili su se iz minusa od 13 poena u prvom poluvremenu (šest na pauzi), napravili preokret i na kraju stigli do zasluženog trijumfa 69:60.

Uprkos porazu, trener Igokee Željko Lukajić nije imao šta da zamjeri svojim igračima.

"Čestitam Zadru na pobjedi. Mi smo dosta dugo bili u utakmici, ali za pobjedu nam je nedostajao bolji napadački učinak, pogotovo najiskusnijih igrača. Mi smo mlada ekipa koja na ovakvim utakmicama skuplja iskustvo i nadam se da će moji igrači iz ovoga izvući pouku", istakao je Lukajić.

Miloš Komatina nije bio pretjerano košgeterski raspoložen. Susret je završio sa pet poena, te sedam uhvaćenih lopti.

"Smatram da smo olako ispustili plus 13 u drugoj četvrtini. To je bio ključ ovog meča. Zadar je dovoljno iskusna i kvalitetna ekipa da bi to propustio kazniti. Bilo je dobrih perioda u igri našeg tima i na temelju toga možemo biti optimisti za nastavak sezone", poručio je Komatina.

Kormilar Zadrana Ante Nazor pohvalio je svoju ekipu, ali i navijače, koji su tokom cijelog meča bili uz domaću ekipu.

"Ova ekipa opet je pokazala karakter vrativši se iz minusa. Želim zahvaliti našim navijačima koji su bili uz nas i kada smo gubili, oni su naša snaga. Dobar rad na treninzima sada nam se vraća, pogotovo sa sve boljim učinkom igrača s klupe. Možemo li dohvatiti doigravanje? Mi želimo nastaviti raditi i pobjeđivati, vidjećemo gdje će nas to dovesti, ali naši navijači su emotivni i vatreni i razumijem njihovu euforiju", rekao je Nazor.

Igokea sa skorom od pet pobjeda i sedam poraza dijeli sedmo mjesto sa Olimpijom i Tajfunom, sa kojim će igrati u sljedećem, 13. kolu ABA lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar