Šifrinova ponovo ubjedljiva u Aspenu!

Američka skijašica Mikaela Šifrin ostvarila je dva trijumfa za 24 časa, pošto je bila najbolja i na drugom slalomu pred svojim navijačima u Aspenu.

Ostali sportovi 30.11.2015 | 16:20
Šifrinova ponovo ubjedljiva u Aspenu!

Samo dan pošto je ostvarila najubedljiviju pobedu u istoriji slaloma u Svetskom kupu, Šifrinova je ponovo ubedljivo slavila.

Ovoga puta je imala dve sekunde i 65 stotinki prednosti, 42 stota dela sekude manje nego u subotu, u odnosu na Šveđanku Fridu Hansdoter, dok je trećeplasirana bila Šarka Strahova iz Češke.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović nije uspela da se plasira u drugu vožnju, pošto je u prvoj 54, sa šest sekundi zaostatka u odnosu na Amerikanku.

Šifrinova je u nedelju još jednom pokazala da je klasa za sebe u slalomu, time što je bila nedodirljiva u obe runde. Na četvrtom mestu našla se Kanađanka Erin Milzinski, ispred austrijskih skijašica Karmen Talman i Mihaele Kirhgaser i Petre Vlhove iz Slovačke. Među prvih deset našle su se i Norvežanka Nina Leset, Šarlog Šabl iz Švajcarske, odnosno Francuskinja An-Sofi Barte i Resi Štigler, koje su podelile deseto mesto.

Šifrinova posle nove pobede drži čelo generalnog plasmana sa 280 bodova, ispred Hansdoterove sa 195 i Italijanke Federike Brinjone koja ima 160.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se spustom u kanadskom Lejk Luizu u petak.

Komentari / 0

Ostavite komentar