Rođendan: 116 godina je "Više od kluba"!

Fudbalski klub Barselona proslavio je u nedelju 116. rođendan.

Fudbal 30.11.2015 | 15:20
Rođendan: 116 godina je "Više od kluba"!

Barselona dominira svetskim fudbalom u 21. veku, ali je zbog dostignuća tokom čitave istorije u očima mnogih najveći klub svih vremena.

’Blaugrana’ osim sportskih ima i veliku političku i moralnu vrednost jer predstavlja osnovno uporište cele Katalonije koja godinama teži otcepljenju.

Aktuelni šampinon Španije i Evrope 23 puta osvajao ie domaće prvenstvo, 27 puta Kup, 11 puta Superkup Španije.

Pored toga, ekipa je osvajala 5 puta Ligu šampiona/KEŠ, 4 puta Kup pobednika Kupova, 5 puta Superkup Evrope, Kup sajamskih gradova 3 puta i Svetsko prvenstvo klubova 2 puta.

Katalonci igraju na stadionu ’Kamp Nou’, jednom od najvećih i najlepših zdanja u svetu sporta, a osim svega spomenutog, poznati su po najboljoj fudbalskoj školi – La Masiji.

Generacija koja je pod vođstvom Pepa Gvardiole krajem prošle i početkom ove decenije osvojila 14 trofeja za četiri godine smatra se najboljom u istoriji klupskog fudbala, ali je aktuelni trio MSN (Mesi-Suares-Nejmar) na dobrom planu da se umeša u taj izbor.

Takođe, ovaj klub najomiljeniji je na društvenim mrežama putem kojih je obavestila sve pristalice prigodnim klipom, na kojem se vidi Barselona od najranijih početaka, do najvećih uspeha.

Svaki ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svetu može samo da se pridruži čestitkama i nastavi da uživa u majstorijama ekipe koju trenutno vodi Luis Enrike jer je Barselona ipak, kao što i sama parola kaže, više od kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar