Furiozna Šifrinova tri sekunde ispred rivalki u slalomu!

Američka skijašica Mikaela Šifrin ostvarila je istorijsku pobedu u slalomu, trijumfom na prvoj trci u toj disciplini ove sezone u američkom Aspenu.

Ostali sportovi 29.11.2015 | 20:00
Furiozna Šifrinova tri sekunde ispred rivalki u slalomu!

Šifrinova je do prve pobede na domaćem terenu, a 15. u karijeri došla ukupnim vremenom od 1:39.81 minuta.

Ono što njenu pobedu čini istorijskom je činjenica da ju je ostvarila sa 3.07 sekunde prednosti u odnosu na najbližu rivalku – Slovakinju Veroniku Velez Zuzulovu.

Na taj način, Šifrinova je nadmašila prethodnu najveću razliku u slalomu u Svetskom kupu, od tri minuta, koju je u martu 1968. godine postavila francuska skijašica Florens Sturer.

„To je jedna od onih stvari koje se verovatno više nikada neće ponoviti, ali drago mi je što se to desilo sada“, istakla je Šifrinova.

Šifrinovoj i Velez Zuzulovoj na podijumu se pridružila Šveđanka Frida Hansdoter, koja je bila 3,26 sekunde iza Amerikanke.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović bila je 39. u prvoj vožnji, sa skoro šest sekundi zaostatka u odnosu na Šifrinovu, i nije uspela da se plasira u drugu rundu.

Šifrinova je već posle prve vožnje imala veliku prednost – od 1.38 sekunde u odnosu na Velez Zuzulovu, dok je Hansdoterova bila manje od pola sekunde dalje. U nastavku, američka skijašica je samo povećavala svoju prednost duž staze i na kraju je ostvarila sjajan trijumf, samo dan pošto je u veleslalomu napravila grešku pre samog cilja.

Bolja od ostalih bila je Čehinja Šarka Strahova, ispred dve francuske skijašice Adelin Bod Murnije i Nastasije Nens i Kanađanke Mari-Mišel Ganjon. Prvih deset kompletirale su Irene Kurtoni iz Italije, Šveđanka Marija Pietile-Holmner i Kanađanka Erin Milzinski.

Šifrinova je posle prvog trijumfa sezone preuzela vođstvo u generalnom plasmanu sa 180 bodova, 20 više od Italijanke Federike Brinjone, dok Lara Gut iz Švajcarske na trećem mestu ima 150.

Komentari / 0

Ostavite komentar