ŠPA: Real slavio u Eibaru, Ronaldo pogodio 100. penal!

Fudbaleri Real Madrida prekinuli su mini seriju od dva poraza u Primeri trijumfom nad Eibarom u gostima u meču 13. kola. Fudbaleri Hetafea pobedili su Viljareal sa 2:0 u prvoj utakmici nedeljnog programa u okviru 13. kola Primere.

Fudbal 29.11.2015 | 18:20
ŠPA: Real slavio u Eibaru, Ronaldo pogodio 100. penal!

Real nije odigrao sjajno, ponovo se mučio potvrdivši da je u padu forme, ali je na individualni kvalitet slavio rezultatom 2:0.

Ono što je za Madriđane jednako važno pored trijumfa jeste i činjenica da se Kristijano Ronaldo upisao u strelce, ovoga puta sa bele tačke u 82. minutu.

Prethodno je u kaznenom prostoru Lukasa Vaskesa oborio Danijel Garsija, a Portugalac je bio siguran sa penala. To je bio jubilarni 100. jedanaesterac Portugalca u karijeri, a do sada je uspešno izveo 86. Samo u španskom prvenstvu izveo je 53 penala i promašio samo šest. On je pretekao Kumana na drugom mestu igrača sa najviše izvedenih penala u Primeri, dok je Ugo Sančes daleko na prvom mestu sa 71.

Ipak, Kristijano se po jednom osnovu izjednačio sa Sančesom – postigao je 234. gol u Primeri i sada deli treću poziciju sa legendom ’Kraljevskog kluba’. Ispred su samo Telmo Zara koji je postigao 252 i neprevaziđeni Leo Mesi (289).

Najbolji fudbaler tima sa ’Bernabeua’ uskoro bi mogao da postane najbolji strelac u istoriji pet najjačih liga. Do ovog trenutka zabeležio 318 pogodaka za Mančester Junajted i Real i imaće priliku da prestigne Gerda Milera (365) i Džimija Grivsa (366), možda već ove sezone. I pored svih ovih dostignuća u Eibaru je pružio krajnje bledu partiju. Prečesto je padao i tražio penale, bio je previše nervozan i u 71. minutu je promašio stopostotnu priliku, koju bi obično realizovao. I pored toga što se njegovo ime našlo na semaforu, sa na baš srećnim izrazom na licu prvi je napustio teren.

Devetim golom u ovoj sezoni, prvim od meča sa Las Palmasom, postavio je konačan rezultat koji je nagovestio Garet Bejl u samom finišu prvog poluvremena. Velšanin je bio najviši u skoku posle kornera Luke Modrića i na prvoj stativi savladao Rijesga.

Izabranici Rafaela Benitesa nisu bili dominantni u polju, pa je tako i Eibar mogao da im u nekoliko navrata zagorča život, a najbliži tome bio je Takaši Inui sredinom prvog dela igre.

Posle ovog trijumfa Madriđani imaju 27 bodova, dva manje od gradskog rivala Atletika i šest manje od prvoplasirane Barselone. S druge strane, Eibar je ostao na sedmoj poziciji sa 20 bodova, jednim manje od Viljareala.

Fudbaleri Hetafea pobedili su Viljareal sa 2:0 u prvoj utakmici nedeljnog programa u okviru 13. kola Primere.

Trijumf Hetafeu doneli su Anhel Lafita i Alvaro Vaskes golovima u 21. i u 51. minutu.

Zahvaljujući toj pobedi, Hetafe je pobegao od opasne zone i sada je na deobi 13. mesta sa 14 bodova, dok je Viljareal trenutno na šestoj poziciji sa 21.

Gosti su imali veći posed lopte, ali je domaći tim bolje iskoristio svoje šanse. Lafita je kod prvog gola lepo prošao po levoj strani i dobrim šutem matirao golmana Areolu. Strelac prvog gola asistirao je u 51. Vaskesu za konačan rezultat i pobedu domaćina.

Srpski fudbaler Antonio Rukavina igrao je od 56. minuta za Viljareal.

Komentari / 0

Ostavite komentar