Mitre, ponovo nađi ''đavola'' u sebi!

Trener Njukasla objasnio zašto u utakmici protiv Kristal Palasa nije pružio Aleksandru Mitroviću.

Fudbal 29.11.2015 | 12:40
Mitre, ponovo nađi ''đavola'' u sebi!

Žuti, žuti i crveni.

Tako je počela karijera Aleksandra Mitrovića u Premijer ligi. Skupo plaćeni napadač Njukasla je ipak tim potezima kupio navijače, ali je trenera Stiva Meklarena kupio partijama u utakmicama koje su sledile posle suspenzije.

Iz tog razloga je bio startni napadač Njukasla u poslednji sedam utakmica, a u prvih 11 su ga sem dva gola (protiv Sitija i Noriča) držale i odlične partije u odbrani. Njegova požrtvovanost na terenu spasavala je Njukasl u nekoliko navrata, a utisak je da nije imao sreće da postigne neki gol više.

Međutim, posle povratka sa reprezentativne pauze i katastrofalne partije koju je pružio protiv Lestera, kada je bio letargičan i nezainteresovan za igru, usledila je logična kazna - klupa.

Nije mogao goru kaznu da dobije Aleksandar Mitrović koji je gledao kako napadač koji ga menja Papis Sise postiže gol u 10. minutu, a onda kako "orlovi" uništavaju njegove "svrake". Na kraju je pisalo 5:1, a Mitrović nije dobio šansu ni sa klupe.

"Imao je tog ‘đavola’ u sebi protiv Noriča, ali i u nekim drugim utakmicama kada je igrao dobro. Ali protiv Sanderlenda i Bornmuta nije nikako. On samo mora da nauči kako to da kanališe... Veliki je korak doći iz Belgije u Premijer ligu, ali može on to", kazao je Meklaren.

U nekim utakmicama je očigledno imao tog "đavola u sebi", dok je u poslednje dve bio neprepoznatljiv. Nije to onaj momak u koga su se navijači Njukasla zaljubili.

"U nekim utakmicama se odlično prilagodio, ali je problem što nije konstantan. Čitav tim je nekonstantan. On je mlad napadač koji je došao u najbolju ligu na svetu, prilagođava se i njegove partije zbog toga mogu da variraju", rekao je Meklaren.

U poslednje vreme se često priča o njegovom fizičkom stanju. Da li se zapustio, da li mora da smrša. Da li Mitrović ipak malo mora da poradi u teretani i da popravi svoje trenutno stanje?

"Svi moraju, svi moraju... Ne brinite, to su mišići. Proverili smo sve, kao što proveravamo sa svima. Njegov procenat masti u telu je u redu, ne brinite. To je Mitrova konstitutcija i to je način na koji on igra fudbal", kazao je na kraju Meklaren.

Od sutra - nova "kazna". Zbog ubedljivog poraza od Kristal Palasa Meklaren je naredio jutarnji trening u nedelju i demantovao priče da će podneti ostavku.

Komentari / 0

Ostavite komentar