Pavićević i Budućnost, 30 godina kasnije...

"Drago mi je što sam ovde posle tri decenije", rekao je novi trener Podgoričana.

Košarka 29.11.2015 | 13:00
Pavićević i Budućnost, 30 godina kasnije...

Potraga Budućnosti za naslednikom Igora Jovovića bila je ekspresna. Mladi trener napustio je "Moraču" u četvrtak, a već u petak uveče potvrđeno je da će novi trener biti Luka Pavićević.

Na taj način, bivši selektor Crne Gore vratio se u klub u kojem je 1984. godine počeo igračku karijeru.

"Zadovoljan sam što sam se posle tri decenije vratio u Budućnost, u kojoj sam sa 14 godina debitovao za prvi tim. Budućnost je postala, uz reprezentaciju Crne Gore, najveći izlog košarkaškog sporta i samim tim predstavlja stub košarke, ali i celokupne sportske zajednice. Meni su jasne obaveze i sa puno motivacije i emocije se prihvatam ovog posla i nadam se da ću uspeti da odgovorim tim zahtevima", rekao je Pavićević (47), a prenele Vijesti.

Novi šef struke lidera ABA lige objasnio je da ima poseban motiv za rad Crnoj Gori.

"Mi bivši igrači smo prirodno vezani za sredinu u kojoj smo ponikli i veliko je zadovoljstvo vratiti se u klub iz kog sam krenuo kao mali... U neku ruku sam se Podgorici i Crnoj Gori vratio kroz rad u reprezentaciji, a taj trogodišnji ciklus rada, koji je imao različite strane po pitanju uspeha, završio se pomalo gorko"

"Izuzetno sam motivisan da u svom gradu i među svojim ljudima popravim taj utisak i da stvari sravnam na najbolji mogući način. Sve što budem imao u sebi, to ću i da dam i nadam se da će to uroditi plodom", dodao je Pavićević.

Prvi meč pod njegovim vođstvom Budućnost će odigrati u nedelju na svom terenu, protiv Sutjeske.

Komentari / 0

Ostavite komentar