"Marka": I Real želi Pjanića!

Vezni fudbaler Rome Miralem Pjanić želja je Real Madrida, piše u subotu tiražni španski list "Marka" s fotografijom reprezentativca Bosne i Hercegovine na naslovnici.

Fudbal 29.11.2015 | 22:40
"Marka": I Real želi Pjanića!

U tekstu madridskog dnevnika se navodi da je prva "oko na Pjanića bacila" Barselona i da je to jedna od referenci koja ga je preporučila klubu sa stadiona "Santjago Bernabeu".

Naravno uz sjajne pasove, asistencije i golove iz slobodnih udaraca koje je pokazao posebno ove sezone u dresu rimske ekipe.

Nešto ranije su italijanski mediji objavili da je Realov trener Rafael Benitez poslao svoje skaute da na djelu vide Pjanića, koji im se na pomentim mečevima "odužio" sjajnim slobodnjacima i golovima.

Madridski list dodaje da je nova delegacija "kraljevskog kluba" već otputovala u Rim da pripremi teren za predstojeći transfer. Takođe španski dnevnik piše da će na adresu "vučica" uskoro stići zvanična ponuda iz prestonice Španije za vezistu "zmajeva".

Podsjetimo, Roma i njen direktor Valter Sabatini su u prethodnom prelaznom roku odbili sve ponude za reprezentativca BiH istakavši obeštećenje u iznosu od čak 50 miliona evra!

Pjanić je ove sezone osam puta bio strijelac i šest puta asistent, a ima važeći ugovor do ljeta 2018. godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Od srca

29.11.2015 23:49

Eh, ako on nece, mogu ja za pola cijene...

ODGOVORITE