Raduje li se Dodik odluci Ustavnog suda?

Sastanak koji Milorad Dodik najavljuje povodom odluke Ustavnog suda o neustavnosti datuma na koji se proslavlja Dan Republike Srpske, smrtonosna je politička stupica u koju niko ko sebe smatra opozicijom ne
bi trebao ulaziti.

Republika Srpska 28.11.2015 | 20:46
Raduje li se Dodik odluci Ustavnog suda?

Bakir Izetbegović, je inicijativom ko ju je na kraju uvažio Ustavni sud, Dodiku napravio nemjerljivu uslugu. Odigrao je na Dodikovu kartu i on sada uzvraća igru. Opet igra "Glavnog Baju" koji drži ključeve od "srpskog patriotizma". Svi oni koji odbiju da prihvate njegovu igru i ne odazovu se sastanku "svih političkih predstavnika u Republici Srpskoj" čija bi tema bila poslednja odluka Ustavnog suda BiH, će, nema sumnje biti prefarbani novim slojem izdajničke boje kojom ih Dodik i njegovi mediji i onako slojevito farbaju.

Lideri opozicije po ovom pitanju, međutim ne bi trebali imati dileme. Ako odluče da šalju "poruke jedinstva" sa Dodikovog kanabea to će biti političko samoubistvo opozicije, poslije kojeg će on imati pravi razlog da se zahvali "političkom Sarajevu" koje je još jednom snažno zaduvalo u njegova jedra.

Vjerujem da, bar većini, ne treba više ponavljati da su i Bakirova borba za "ukidanje" Republike Srpske i njenih obilježja i Dodikova "odbrana" Srpske i njenih znamenja, ništa drugo do podilaženje najnižim, nacionalističkim porivima vlastitih etnosa čiji je jedini cilj jačanje sopstvenih pozicija.

Ispada da je i jednom i drugom važnije šta im narod slavi nego čime slavi, u zemlji sa najnižim standardom u Evropi.

Opozicija bi morala,ako ništa drugo, stvari sagledati racionalnim očima i osloboditi se svakog igranja na nacionalističku kartu. U protivnom, ako sebi dozvole da se sa Dodikom utrkuju u tome ko je "veći Srbin" i ko će žešće pljunuti na Sarajevo i instituciju kakva je Ustavni sud BiH, to će značiti da su pristali igrati na Dodikovom terenu na kome nemaju nikakve šanse.

Uostalom, ovo nije prvi put, u periodu Dodikove vladavine, da Ustavni sud ukida simbole Republike Srpske. Na početku njegovog mandata 2006. godine, neustavnim su proglašeni i ukinuti dotadašnji grb i himna, pa bi se moglo postaviti pitanje kakav je to "Čuvar Srpske" koji joj ni obilježja nije uspio sačuvati?

Bez obzira što bi mu mogli i ovakvo pitanje postaviti, lideri Saveza za promjene će iznova demonstrirati svoju slabost, ako odu na sastanak kod Dodika. Pokazaće, prije svega, nedostatak političke hrabrosti, neophodne da se donese racionalna odluka bez podilaženja ikome pa i pomućenoj kolektivnoj svijesti glasačkog tijela.

Postavlja se i pitanja o čemu bi to opozicija, mogla razgovarati sa Dodikom, kojeg su do juče pozivali da odnese ostavku i za kojeg je rečeno da je nanosi najveću štetu Republici Srpskoj? Hoće li to značiti da su i opoziciji bitniji praznici, od stotina miliona maraka pronevjerenog narodnog bogatstva?

To nikome ne bi smio biti prioritet, a pogotovo ne političara u najsiromašnijoj zemlji Evrope. Bilo bi smiješno da nije tužno to što je ovdašnjim političarima bitnije kada će se neki praznik proslavljati, nego imaju li njihovi glasači šta jesti.

Činjenica, je nažalost i da većina gladnog naroda tako razmišlja pa iste te političare i bira. Zašto? Zato što je taj narod još uvijek zaslijepljen strahovima jednih od drugih koje mu ti isti političari plasiraju jer nisu sposobni da mu šta drugo ponude. Zato oni i ne žele da se ta narodna (ne)svijest ikada osvijesti. Oni jesu endemska vrsta te kolektivne besvijesti.

Zar nije apsurdno da u državi, koju po svim istraživanjima, većina mladih želi da zamijeni nekom boljom, neprestano vodimo bitke oko državnih ili entitetskih praznika? Ako su ti praznici zaista toliko i bitni, zar je moguće da ne postoji mogućnost da se oko njih dogovorimo.

Ako su sporni Deveti januar, Prvi mart, Dvadeset prvi i Dvadeset peti novembar... evo ja predlažem da ih sve slavimo ili da ne slavimo ni jedan, jer ruku na srce nemamo mnogo razloga za slavlje ma u kom dijelu BiH živjeli.

Nije problem u građanima, nego u političkim elitama. Građani se ponašaju po obrascu koji im oni serviraju. Narod niko nije pitao ni kada su ti praznici uvođeni. Nezapolenim masama i onako ništa ne znači da li je neki dan neradni, praznik ili je radni dan.

Međutim, na narodu je da shvati i da ne smije dozvoliti političkim elitama da potroše više i jedan sekund našeg vremna na besmislice. Pogotovo ako se tim besmislicama ova sirotinja još dublje gura u bijedu, ali i međusobne podjele, koje ovdje uvijek imaju plodno tlo.

Dan kada takvim politikama vide leđa svi građani Bosne i Hercegovine trebaju slaviti kao praznik.

Autor: Miljan Kovač
Impulsportal

Komentari / 94

Ostavite komentar
Name

Dejo.bl

28.11.2015 19:49

Miljane, hoces reci da Bakir voli vise od Mile Republiku Srpsku .?

ODGOVORITE
Name

Mitho Travnik

28.11.2015 20:02

Bakir i Mile ne vole ni RS ni BiH ni Srbe ni Bošnjake. Oni vole samo svoje fotelje i milione koje su oteli od svog naroda samo ovce to ne vide.

Name

re.Dejo

28.11.2015 20:11

A Mile je voli? E moj Dejo.bl dok je vas takvih Ronhil će da krade i pljačka zajedno sa ostalom crvenom bandom, ko kome može da zabrani da nešto slavi?

Name

Михаило Микић

28.11.2015 20:15

ДЕЈО по Миљану тако испада, а то је немогуће. Ради се о дезинформацију коју шире непријатељи Бога и СРБства а на које насједају наши новинари који несхваћају Да ДЕМОКРАТИЈА НИЈЕ АНАРХИЈА!

Name

dnk

28.11.2015 21:21

Miljan hoće da kaže da ovim dogadjajima oko dana RS političke poene je kao prvo dobio Bakir(na svom terenu) a istovremeno poene je dobio "ni kriv ni dužan" i Dodik!Dodik jednostavno ima političke sreće kao nijedan političar na Balkanu(od 1998-do danas).Za razliku od neukog i naivnog Crnadka , nadam se da će Bosić,Čavić i Borenović prozreti ovu igru i odigrati sa svoje strane što je moguće mudrije!

Name

Latentnidomoljubi

30.11.2015 00:51

Hahaha, jesu zakoplikovali. Hiljadu sumnji, nepravdi I lazi. Taslace nas sve u sesnaest, Ali samo obican narod ce se suta probuditi sa mucninom u zeludcu I bolovima medzu guzovima. Hahahaha

Name

LOVA DO KROVA

30.11.2015 16:11

MILE VOLI DISKO

Name

neko iz mase

28.11.2015 19:54

Svaka cast... Vidjeti cemo sutra ko su ovce i sta ce coban sa njima radit...

ODGOVORITE
Name

sve

28.11.2015 22:09

Na sve je ovo baja racunao pa zar nema on svoje ljude koji su u ustavnom sudu ne budite naivni... ruka ruku mije...samo pomislite koliko "legalnih" plata ubiru te silne stranacke vojske...milijarde nasih para sve od rata pa na ovamo...njima je jedina briga gdje novu nekretninu kupiti i sakriti od javnosti...a ti svome dijetu ni kinder jaje nemozes kupit...skupo je!!!!!!

Name

Piksi

28.11.2015 22:09

Naša politička elita nije dovoljno pametna da smisli nešto pametno. Oni su bezobzirni i bezdušni, i tim metodama vladaju. Inteligentan, obrazovan i moralan čovjek apsolutno ništa ne može trenutno uraditi.

Name

realno

29.11.2015 05:46

Kad skontas,pa ti svi sto proglasise Srpsku 9 januara su pressli kod Dodika,sem Radovana Karadjica.Pa ja bih da proglasimo novi dan RS,a to bih bio DAN HAPSENJA,onih sto opljackase i unistise RS.

Name

Laktaši

28.11.2015 19:57

Tako je. Mile je sve prodao što se prodati može pa i grb i himnu i praznik prodaće i ime Republike Srpske. Bakir mu dobru uslugu čini.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

28.11.2015 21:32

Ако је Миле продао химну, грб и заставу РС зашто је тада народ ћутао заједно са "покитичарима". Изађите на улице и немојте да се ратилазите док РС небуде повратила све своје принадлежности које јој припадају по дејтонском Споразуму од новца,лични и путни исправа до војске коју сте продали својим непријатељима. Немојте само попут баба више да кукате. Досадило сте својом кукњавом и нерадо цијелом свијету!

Name

BAJA TERMINATOR

29.11.2015 13:18

BAKIR NE CINI USLUGU BAJI OD RS.ON ZELI DA BAJA OPSTANE JER TO JE VELIKA MOGUCNOST SLABLJENJA RS.OCITO JE DA RS TONE STO POLITICKI I NENORMALNO BRZO EKONOMSKI,BAJA JE UBACEN DA UNISTI RS.I SAMO JE TO ISTINA,SAMO NAPRED BAJA

Name

xxxc yyyy

28.11.2015 19:58

Dobar clanak samo da malo olabavite I opustite od Dodika.

ODGOVORITE
Name

Dragan

29.11.2015 08:11

Dobro de, nije on sam. Ima tu Tegeltija, Špirić, Nović, Kaja, Slobo Stankovič, Mića Kaldera, Budo Stanković, Škrbić, Kljajčin, Stanetić, Topić, itd.

Name

Fik

28.11.2015 20:02

Mislim da se raduje i Bakir mu pomaže, ali ako Dodik lider pravi i za Srbe nek pokaže nek ne predaje Bakiru Bosnu nek se bori, Jel sud je napravio grešku pokušao mjenjat Dejton Jel je praznik unesen u Dejtonu . A Odgovara ovo Bakiru i Dodiku.

ODGOVORITE
Name

Miki

28.11.2015 20:03

Veoma dobra analiza.čestitke druze Kovač

ODGOVORITE
Name

Istina ziva

28.11.2015 20:03

Bravo majstore 100% ispravno !

ODGOVORITE
Name

Batman

28.11.2015 20:05

Opozicija mora da pokaze da je u ovom trenutku najbitnija RS ali i Dodiku da kaze u lice da se ne nada nekom pomirenju. Istina je da ova odluka ide na Milinu vodenicu ali i prilika da opozicija dokaze sve svoje vrijednosti a ima ih sigurno.

ODGOVORITE
Name

za Miljana

28.11.2015 20:07

Miljanu je , u ovom tekstu, svaka rijec na mjestu !

ODGOVORITE
Name

Bn

28.11.2015 20:07

Bravo mitho

ODGOVORITE
Name

Mitar

28.11.2015 20:09

Sta pljujete covjeka, ili ste crveni kmeri ili ste ograniceni ako ne vidite kako vodja sekte igru dovodi na svoj teren.Naravno da treba da se pruzi otpor ali ovo je baju kao kec na deset doslo, od kome on opet postaje igrac koji stiti i brani Srpsku, a kako KOvac pomenu, izgubili smo grb i himnu, gdje je tada cuvar Srpske bio, a ni zastava nam se ne zove srpska trobojka, nego panslavenska bla bla. Odluku Ustaskog suda treba ignorisati i jos jace slaviti nego do sada.

ODGOVORITE
Name

Brod

28.11.2015 20:16

Bravo Mitre svaka ti je na mjestu, obilježiti je od MZ do svih mjesta gdje ima i jedan Srbin.

Name

rs

28.11.2015 20:11

Bakir sudzuka,Milokrad i Covic-NDH iskljucivo vole svoje fotelje i nista drugo.Boli njih i za Srbe,muslimane,hrvate,Amere,Turke itd....njima to sve sluzi kao sredstvo za zaradjivanje para. Da bi oni bili sto bogatiji njima treba da budu na vlasti a posto gladnom narodu nisu u stanju nista da ponude tu je uvejek dobrodosao nacionalizam. Tako da na pitanje da li Milokrad,Bakir sudzuka i Covic-NDH saradjuju odgovor je da,oni saradjuju i tu nema dileme.

ODGOVORITE
Name

Brezo1

28.11.2015 20:12

Ljudi, jel' čujete vi sebe šta pričate? Pogledajte oko sebe, pogledajte oceve, majke, djecu..Jel' njima ista bolje ili gore od silnih prica, sta je nase sta je njihovo, oni nas mrze, oni ce nam sve oduzeti. Uporedite svoj zivot prije rata, sa ovim prezivljavanjem poslije. Naravno, zna se ko je unistavao za vrijeme rata i sta je sve unisteno. Ali tad je bilo bitno sacuvati glavu na ramenu i nista vise. Pogledajte ko je radio i sta je radio od rata naovamo. Jesu li nam oni ili nasi uzeli firme i sve sto je vrijedilo o pretvorili u svoje, je li nas interes neki datum koji ce se slaviti (iako i na taj dan pitanje je kako cemo ga mi obicni gradjani provesti i hocemo li imati cime ga obiljeziti) ili nam je nacionalni i nadnacionalni interes da znamo ko nas je opljackao. Blago nasim liderima sa nama tupavim ovakvima!

ODGOVORITE
Name

Владо Бања Лука

28.11.2015 20:12

Замолио бих чланове опозиције да сутра на састанку упитају Додика шта је са платама у просвјети и здравству које су требале лећи ове седмице. Народ је гладан. Успут, нека га приупитају шта би са Банком Српске, као и са Бобар банком...? Хвала.

ODGOVORITE
Name

BANKA DRPSKE

28.11.2015 20:36

Neka mu prenesu pozdrave od 235 radnika super stabilne DRZAVNE Banke SRPSKE, a vjerujem i da kolege iz Bobara obozavaju naseg velikog vodju.

Name

S...

28.11.2015 20:13

Potpisujem tekst od pocetka do kraja i apelujem na narod da ignorise sve politicare koji doprinose dizanju tenzija , pocevsi od Bakira pa do Dodika jer im je to jedini nacin da vladaju nasim sudbinama

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

28.11.2015 20:20

Miljane, prilično si upravu. I sam sam već upozorio da Savez za promjene ne smije otići kod Dodika na sastanak. Savez za promjene ne smije više imati nikakve politike kontakte sa Dodikovim režimom. Ako ih imaju, oni samo time režimu dižu rep. Savez za promjene je ustvari dobio idealan šlagvort za nove izbore, i na nivou Republike Srpske i na nivou Bosne i Hercegovine. Dakle, nakon ovog budalesanja Bakira Izetbegovića, Savez za promjene mora istupiti iz svih organa na nivou Bosne i Hercegovine. Time će satrati Dodikove podvale da je izdajnički politički savez. Nakon kojekakvih političkih prepucavanja, odnosno političkog klinča, jedini izlaz će biti novi izbori na svim nivoima. To bi na kraju trebao biti kraj Bakira Izetbegovića u Federaciji i Milorada Dodika u Republici Srpskoj. Očekivati je da u RS na svim nivoima pobijedi Savez za promjene a u Federaciji Demokratski front. Ovog puta Savez za promjene treba da vodi računa o tome da Dodik opet ne pokrade izbore. To što su strane sudije izglasale ovakvu presudu samo je dokaz da su htjeli da zatalasaju a Savez za promjene može sve to da okrene u svoju korist. Direktor SIPE ostaje i ista nastavlja da radi istrage o nevidjenom organizovanom kriminalu.

ODGOVORITE
Name

sina

28.11.2015 21:47

Prvi put da se sa nekim slazem na ovim forumima detaljno i sustina,mada szp je napravio dosta gresaka koje ne razumijem i ne pravdam ako su ozbiljna politicka opcija,vjerovati bakiru je glupost on je milin oduvijek,braca po kapitalu dal' je sverc il' je tata ostavio nebitno ,problem szp 'nista konkretno' kila zlata,a co'ek ne zna kol'ko on i pratioci imaju ma daj uozbiljite se nemam za koga da glasam pobogu ljudi!

Name

Poližite što ste pljuvali...

28.11.2015 20:23

Neka idu na sastanak sa gospodinom Dodikom i neka analuriju svu svoju "priču" o Dodikovim "prljavštinama", pa neka zajedno podjele "prljaštvinu", ne bi bili prvi, kad je mogao Radončić "polizati svoju pljuvačku kojom je pljuvao Izetbegovića" zašto ne bi i ovi iz Saveza za promjene "polizali što su pljuvali".

ODGOVORITE
Name

realno

28.11.2015 20:23

Narode Srpski i Bosnjacki dok se mi ovde prepiremo taj milorad i bakir uzimaju nam sve sto mogu platicemo namete zbog vazduha koji disemo zar nikom nije jasno da smo mi njihove ovce za sisanje

ODGOVORITE
Name

Cccc

28.11.2015 20:27

Sta reci na ovaj tekst nego kakva je budala pisac. Uzdam se u boga da nema jos MNOGO ovakvih budala koji su spremni prodati vjeru za malo bolju veceru.Ne mogu da vjerujem da ima neko od Srba u RS da vjeruje da bi nestankom Srpske nekome ovdje bilo bolje ,pogotovo sto je u toj Bosni uvijek bilo loše i nikad neće biti mnogo bolje. Ne mogu da vjerujem da u Srpskoj ima neko normalan da tako lako pljune na zrtve koje su dale svoje zivote da bi mi bar mogli mirno spavati ako ništa drugo. Ne moze mi biti jasno kakav smo mi to ološ od nacije i sve nam je bolje sto je tudje . Sve nacije nadju razlog da se oko necega sloze a nas samo moze sloziti i ujediniti kad nam se nogom stane za vrat a tad je već kasno .

ODGOVORITE
Name

Milos-praunuk svog pradjeda Solunca

28.11.2015 20:42

Autor nije protiv 9.januara niti protiv Republike Srpske,autor zeli reci da Dodik politicki uziva u ovome.Za vrijeme svog mandata izgubio je srpski grb,prelijepu srpsku himnu Boze pravde a za vrijeme prvog mandata sto mnogi zaboravljaju predao je Brcko i presjekao Republiku Srpsku na dva dijela...sta je jos taj covjek predao mozemo nabrajati do sutra...uveo BH tablice,ukinuo platni promet sa Srbijom,istjerao predsjednika Poplasena iz Palate Predsjednika Republike,potpisao Prudski sporazum (sreca pa ga Silajdzic odbio) itd...Danas ima samo jedan cilj rasturiti Savez za promjene i uci u vlast u Sarajevu kako bi se spasao od silnih kriminalnih istraga koje su mu za petama.Dodik ne brani Srpsku,Dodik brani svoj opljackani novac i za to je spreman na sve pa cak i kockanje sa Srpskom ako treba i do uvodjenja ratnog stanja. I sve tako dok ovcice trce za njim i misle da je upravo on "cuvar Srpske"!?

Name

Replika Milošu soluncu

28.11.2015 21:26

Moj Miloše. Autor teksta je itekako protiv Republike Srpske a pogotovo protiv Dodika. Nije Dodik podnio prijavu Ustavnom Sudu nego onaj ko ga je potplatio da ovako piše. Skreće sa glavnog problema na Dodika. Znamo mi svi ko je Dodik ali ovo je iznad svega. Ovo je napad na RS a vidim cak ima i onih koji neslogu naših prvaka podržavaju. Sram vas istih bilo. Po nesoji jedni

Name

rs

28.11.2015 20:29

Izlazak BH iz SFRJ je bio neustavan аli danas Bakir Sudzuka uvodi novi praznik na svoju ruku pa kaze da muslimani slave ZAVNOBIH kao dan BiH,ali na njegovu zalost ZAVNOBIH je bio u svetom mjestu Mrkonjic Gradu u RS,a ne kako bi on i muslimani zeljeli reci u Varcar Vakufu. Guli Bakire sudzuke jer nemas ti skolu a ni pamet za nesto drugo.

ODGOVORITE
Name

Poližite što ste pljuvali...

28.11.2015 20:30

Samo da znaju kao što Radončić neće dobiti više glasova zato što je prevario "pljuvao po Izetbegoviću" a onda ga "polizao", nećete ni vi iz Saveza za promjene dobiti glasove , kad ste toliko politički naivni "da se upecate ko somovi" na jevtin "politički trik" gospodina Dodika, kada i sami znate šta vam je sve taj čovjek podmetao, koliko vas ocrnjuje a vi ste mu nedorasli politički i ne neka vas pravi političkim naivcima i nezanlicama, jer i ne znate, politički ste nesposobni i neka vas "navlači".

ODGOVORITE
Name

Poližite što ste pljuvali...

28.11.2015 20:31

Uostalom, ovo nije prvi put, u periodu Dodikove vladavine, da Ustavni sud ukida simbole Republike Srpske. Na početku njegovog mandata 2006. godine, neustavnim su proglašeni i ukinuti dotadašnji grb i himna, pa bi se moglo postaviti pitanje kakav je to "Čuvar Srpske" koji joj ni obilježja nije uspio sačuvati?

ODGOVORITE
Name

Snouden

28.11.2015 20:32

Nesto mi gadno smrdi ovde.Izgubili smo himnu koja traje vise nego sama drzava BiH.Niko se nije bunio.Izgubili smo grb Nemanjica koju he nosila i srpska vojska i policija u stvaranju Republike Srpske natopljene krvlju najboljih srpskih sinova i vitezova niko se nije bunio sad nosimo amblem.Zasto zasto niko nije ulozio veto i zastitu vitalnog nacionalnog interesa.Zasto se netrazi odluka o ustavnosti o tom da ljudi pripadnici vehabiskih pokreta i zajednica rade u drzavnim institucijama.Oni su teroristi ako se zna da je radikalni islam =Terorizmu!Nikola Spiric je imao priliku da to bezbroj puta uradi ali nije a treba ga pitati zasto?

ODGOVORITE
Name

re snouden

28.11.2015 22:30

Brate moj mogu upitni sudovi da sude i upitni politicari da potvrdjuju bilo kakvu odluku,moja himna je Boze Pravde,moj grb je Grb Nemanjica,to je tako bilo i bice zauvijek,niko to ne moze da mi oduzme,ne ulazim u izbor bilo kog naroda koji ovde zivi,samo ako to budemo postovali mozemo ne u eu nego dalje,ovako ne ide,ne ideee....

Name

re Oko sokolovo

28.11.2015 20:32

Zašto se sada na ovaj tekst ne oglasi Savez za Promjene svom narodu koji je glasao za njega da čujemo njihov stav.

ODGOVORITE
Name

Poližite što ste pljuvali...

28.11.2015 20:40

Nego nemoj da sutra zaboravite da kažete da su vas posvađali muslimani a ne uništena ekonomija, korupcija i kriminal, već samo muslimani, a sva priča o kriminalu, korupciji i uništenoj ekonomiji, to je samo spletka muslimana protiv Republike Srpske, jer nema ni kriminala ni korupcije ni uništene ekonomije, sve su to muslimani izmislili.

ODGOVORITE
Name

Citam

28.11.2015 20:52

Citam pojedine komentare u kojima se potencira nophodnost srpskog jedinstva u cilju ocuvanja RS. I moram se sloziti da su u potpunosti u pravu. Gospodo draga, zar je 9. Januar jedino sto cini Republiku Srpsku? Ali kada se covjek malo osvrne oko sebe mozda su i u pravu. Republika Srpska danas je ekonomski, moralno i demografski potpuno ruinirana, koja izgleda sluzi samo da bi bila bjesomucno opljackana od onih koji bi najvise trebali da stite njene interese. Da je RS ekonomski snazna kao sto to vlast uposno tvrdi, ona bi mogla da utice na odluke koje se nje ticu. Sve ovo sto danas imamo jeste posljedica katastrofalnog ponasanja vlasti u RS u prethodnom periodu.

ODGOVORITE
Name

Poližite što ste pljuvali...

28.11.2015 20:59

Godine 2006, gospodin Dodik je bez problema prihvatio mnogo gore odluke Ustavnog suda BiH (himna i zastava) a ova odluka od 9.januaru se može i na mudriji način, jer niko ne može da zabrani pravoslavnu slavu, uvijek se možeš pozvati da slaviš slavu.Ukoliko se sada povučete iz vlasti na nivou BiH Dodikovci će uskočiti, a vi i "nasamareni" sa gubitkom političkog kredibiliteta kao politički naivci koji su govorili da je najveći neprijatelj Srpskoj kriminal, korupcija i uništena privreda a sada imate SIPA-u i ni jedno hapšenje za kriminal, korupciju i privredni kriminal niste izvršili, nesposobnjakovići.Zaslužujete da vas gospodin Dodik politički "nasuče" ko somove na obali.

ODGOVORITE
Name

R.Rankovic

28.11.2015 21:01

Svaka cast za ovaj napisani tekst.Gsp.Miljan napisali ste od rijeci do rijeci sve ono sto i sam mislim.Znaci ima jos nade za nas narod kad ima i onih koji razmisljaju svojom glavom a mnogi samo vide i cuju ono sto im Dodik servira a ustvari on samo gleda sebe i svoj ineteres. Nije sila Bogu mila,moze on kako hoce ali nece moci dokle hoce.Valjda se i nas narod probudi iz dubokog sna i jednom ugleda svijetlost i bolje sutra ako ne za nas koji smo koliko toliko neki zivot prozivili barem neka nam djeca bolje zive zivot dosljedan covjeka.Koliki moras biti necovjek i podrzavati Dodika koji je za tu istu Republike Srpsku rekao da je Republike sumska a danas se ko fol kune u nju i on je stiti od nekoga a ustvari on je i najveci neprijatelj nase Republike Srpske.KAKO moze neko voliti Srpsku ko je lazni Srbin i ko sutra da mu se ukaze prilika postace i vehabija samo ako ce on tu prosperirat i imat od toga koristi.Covjek bez morala i karaktera komu nista nije sveto!!!

ODGOVORITE
Name

Moguce

28.11.2015 21:38

Nemogu dase slozim za optuzbe protiv Dodika"da krade tacno je,ali toliko koliko se optuzuje sigurno ne,koji politicar ne krade? Zasto se ne ukljuce psiholozi koji bi utvrdili pravo razmisljanje Dodika a ne ovako svako lupeta kako mu padne napamet i kako kome stima.

Name

R.Rankovic

29.11.2015 01:36

@re Moguce mene ne zanima niti Covic niti Bakir jer oni ne prestavljaju mene i moj narod mene samo zanima Dodik jer on predstavlja Srbe.Neka njih optuzuju Hrvati i Bosnjaci NE ZANIMA ME.Nisam rekao da su nesto bolji mozda cak i gori ali me jedna cinjenica boli sto taj isti Dodik je najveca prijetnja i najveci dušman svom narodu.Pa ako voli RS i Srbe zbog cega se onda barem koliko toliko ne pobrine da nam narod bolje zivi.Je li to uspjeh da svaki dan sve vise i vise nas ima gladnih i sve ih vise rovih po konterima a busa se u prsa da se on bori za nas a da moze uzeo bi nam i onaj zalogaj iz usta.

Name

opzicija

28.11.2015 21:21

LJudi svatite ovo je cisti dogovor bakira i dodika,a verovatno im je pomogao jaran covic.Da bi se imali toboze sada o cemu prepucavati i ucvrstiti licne pozicije.A uz to iuvesti dodika udrzavnu vlast,ako bi SZP POSLUSAO DODIKA da napusti institucije na nivou BIH.Prava namestaljka za ulazak SNDA na nivo drzave.

ODGOVORITE
Name

9.Januar

28.11.2015 21:38

Pod hitno grb i zastavu vratiti u ustav RS

Name

Gradjanin

28.11.2015 21:42

Posljednji pokušaj lidera organizovanog kriminala da se zaustave istrage. Medjutim istrage nije moguće zaustaviti. Dan kad oni budu pohapšeni, proglasićemo za novi Dan Republike Srpske, a dan kad budu osudjeni na višestruke doživotne robije, proglasićemo za Dan republike na državnom nivou.

ODGOVORITE
Name

Puca zora..

29.11.2015 08:30

Prijedlog na mjestu, narodu RS-a će svanuti kad se ta banda korumpirana, ti nepotisti, hobotničari, pljačkaši, ta gladež i grabež.., pohapsi, poveže, bukagije baci, a opljačkano i nezakonito stečeno oduzme i vrati. To bi bio pravi Dan RS. Biće dana...

Name

ja

28.11.2015 21:46

Dole Mile, dole Bakir, dole Covic!

ODGOVORITE
Name

Bic

28.11.2015 21:55

Svaka mu je na mjestu. Ja ovo vazdan govorim - bitno je čIME slavimo, a ne šta slavimo.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

28.11.2015 22:16

Mozete shvatiti kako hocete ali oni koji su jos uvijek slijepi kod ociju spoznace kad tad da je Dodik vece zlo za Srbe u Republici Srpskoj od Bakira. Bakir je pas koji laje i ponekad ujede, zaboli malo, stavis zavoj i dobijes vakcinu protiv bjesnila, sve zajedno 10 marki kapak. Mile je sa svojima na razne nacine ukrao, pronevjerio, unistio spalio, brat bratu milijardu maraka. Sa tim parama smo mogli nezavisnost kupiti odavno da je nekog to interesovalo. Kada ce ljudi shvatiti da je Dodiku BiH odlican okvir gdje po potrebi moze da se sakriva iza ovog ili onog kada mu to odgovara. Najbolji primjer gdje mu BiH ne smeta je Agencija za osiguranje depozita BiH, srukao Bobara, 70% depozita platila FBiH, srukao Banku Srpske opet ce biti isto. Evo u duhu patriotizma predlazem da se ukine ta agencija i da svaki entitet ima svoju Agenciju koja se brine o bankama na svojoj teritoriji. Daj da malo nadleznosti vratimo u RS. P.S.kada smo vec kod ove price ipak se bojim da ce neke nadleznosti Srpska ponovo izgubiti tj. da ce Agencija za bankarstvo RS biti ukinuta jer ne sluzi nicemu i dozvolila je da dvije banke puknu u godinu dana i da hiljade ljudi i firmi budu osteceni. Iako sam patriota, ovaj prenos nadleznosti mi nece tesko pasti jer sam i sam ostecen ovom pricom.

ODGOVORITE
Name

*

28.11.2015 23:32

Dodik je nanio više štete Srbima u Republici Srpskoj nego i Alija Izetbegović i Franjo Tudjman zajedno odnosno rat od 1992 do 1995. Ovoliko negativne selekcije nije nikad bilo. Ovoliko organizovanog kriminala isto tako. Uništen je moral. Nakon toga nema više ničega. Nemam više nikakve nade da se ovaj prostor može oporaviti, neće ni za 50 godina. Milorad Dodik je sve postavio toliko naopako da se to više ne može šale ispraviti. Jer je narod počeo naopako da razmišlja, kao da je drogiran. Stoka koja mu i nakon svega i dalje vjeruje, daleko je veći problem od Bakira ili bilo kojeg političara iz Federacije ili Amerike ili bilo koga. Pamet je najskuplja, zato je i Milorad Dodik najskukplja sramota Srba iz Republike Srpske od kako je gavran pocrnio. Svako se može zeznuti, pogriješiti, ali uporno biti budaletina i nakon svih ovih godina vladavine Milorada Dodika, mogu samo ove budale ovdje.

Name

Rajko1

28.11.2015 22:35

Svaka čast na ovom tekstu Miljane, ali šta dalje. Apsolutno smatram da bi najbolji odgovor bio da se dvojica sudija u Ustavnom sudu BiH povuku, jer je suludu da se povuku svi funkcioneri iz zajedničkih organa. U ovom slučaju Ustavni sud je izvor zle krvi. Kao što su u vrijeme rata dolazili mudžahedini u BiH da se bore na strani muslimana i odsjecaju glave zarobljenim srpskim civilima i borcima tako danas u Ustavnom sudu sjede trojica ISILOVACA iz Moldavije, Makedonije i Belgije koji dobijaju ggromne sume novca iz tajnih ISILOVIH sefova za EGZIKUCIJE KOJE SUDSKIM PARAGRAFIMA PRESUĐUJU SRBIMA I REPUBLICI SRPSKOJ. PA,LJUDI BOŠNJACI STALNO GOVORE O SUVERENOJ BiH, a u toj navodno SZVERENOJ DRŽAVI PLAĆENI STRANCI, KAO MUDŽAHEDINI, ZAJEDNO SA BOŠNJAČKIM SUDIJAMA PREGLASAVAJU SRBE I HRVATE U USTAVNOM SUDU. NAŽALOST, NEMA ŠTAMPANIH MEDIJA U REPUBLICI SRPSKOJ DA SE NA OVAKAV NAČIN BAVE OVOM NAJVEĆIM PROBLEMOM KOJI NAS SVE DRŽI KAO ZAROBLJENIKE U SREDNJEM VIJEKU. PONAVLJAM PRVI I PRAVI PATRIOTSKI POTEZ SUDIJE SIMOVIĆA I KNEŽEVIĆA JESTE DA NAPUSTE SARAJEVO I DA SE SVE ODLUKE OVOG SUDA PROGLASE NEUSTAVNIM. NARAVNO, DVOJICI SUDIJA TREBA OBEZBEDITI ISTA PRIMANJA IN MATERIJALNE PRINADLEŽNOSTI KOJE SU IMALI U SARAJEVU I DA BEZ IKAKVOG RIZIKA OČEKUJU DALJI RASPLET DOGAĐAJA U USTAVNOM SUDU.

ODGOVORITE
Name

ntpfc

28.11.2015 23:16

Odavno nisam procitao nesto sa cim se vise slazem. Kljucna je stvar u tome da li ce opoziija igrati na dugorocnu pobjedu ili nasjesti na podvalu!? Kolega mi rece da ne sumnja da je baja dao novac jednom stranom sudiji za donosenje ovakve odluke!?

ODGOVORITE
Name

ribizla

28.11.2015 23:38

Zbilja mi nije jasno kako Savez za promjene može ići kod Dodika a isti ih proglasio izdajnicima, nazivao ih svakakvim pogrdnim imenima, i uz sve to, pola ih tužio za klevetu, Bosić je upravo na sudu s njim. Pa imate li vi ikakvog samopoštovanja, gospodo iz Saveza za promjene ako već mozga nemate? Nemate. Pa nećete nikad ni dobiti izbore!

ODGOVORITE
Name

Zalosno

29.11.2015 00:29

Slazem se tekstom od prvog do zadnjeg slova BRAVO.Ako Opozicija bude pristala da razgovara Dodikom gube mnoge glasove,lijepo ste krenuli da vodite vlast i sad hocete sve da upropastite,ako je Sud donijo takav stav pa daj sjedite razgovarajte a ne odmah oni ukidaju RS nije tacno razgovarajte o svim praznicima i nadjite zajednicku jer pazljivo sam slusao Izatbegovica on je sam rekao dan dolazi na proslavu samo datum zamjeniti a vi odmah poceli kao i Dodik na prvu nemogu da vjerujem toliko godina u politici kad vas gledamo sa strane isto radite kao i predhodna vlast zato pamet u glavu i ne nasjedajte na Dodikove prijedloge nego razgovarajte sa Sarajevom i vidjecete da cete naci izlaz za sve praznike jer ako ovako nastavite da ignorisete vlast ostacemo bez onoga sto smo mukom stekli.

ODGOVORITE
Name

PD

29.11.2015 02:42

PIŠEM VELIKIM SLOVIMA A KAD SE NA INTERNETU PIŠE VELIKIM SLOVIMA ,TO ZNAČI NEKA VRSTA PRIJETNJE, ALI OVAJ PUT JE TO MOLBA ,NE IDITE DODIKU NA NOGE KO BOGA VAS MOLIM,AKO ODETE NEĆE VAM OPROSTITI NI BOG NI NAROD,ONDA STE GORI OD DODIKA A DODIK I PAVIĆ SU NAPRAVILI GENOCID NAD SVOJIM NARODOM.

ODGOVORITE
Name

borac

29.11.2015 05:15

Sve je namjesteno da Dodik povrati moc a on je najbolje oruzje u rukama Bakira ako opozicija nasjede na ovo onda stvarno ne treba da postoji.

ODGOVORITE
Name

borac

29.11.2015 05:18

Opozicija bi trebala da se sastane ali samo da kaze Dodiku sta je sve pronevjerio politicki i svakako a sad sta oce sad.

ODGOVORITE
Name

Ja

29.11.2015 06:35

Savez nasjeo na hep trik.

ODGOVORITE
Name

veteran

29.11.2015 06:39

Ma slaviće ko sta hoće, to niko nikom ne brani, a ove fore sto se narod pali na njih to samo pokazuje kakvu vlast imamo. Eto Saveza za promjene podvili rep i odose na sastanak, hehe..

ODGOVORITE
Name

pancho

29.11.2015 06:49

Zaboravljate početak devedeset godina kada su Srbi muslimani i Hrvati zaboli nož u leđa nama pravoslavnima Srbima, a tako je unazad sto godina, ovaj tekst Kovača ima smisla u nekoj državi gde živi jedan narod različitih političkih orjentacija, ali u BiH, mi Srbi treba da gledamo samo naše interese i treba svi da se slože i da dođu na sasatanak i da svi iznesu svoje mišljenje i konzensusom zausmu stav u vezi odluke ''Ustavnpg suda'',a Izetbegović je ob...

ODGOVORITE
Name

Dragan Bosanski Novi RS - a. B & H -a.

29.11.2015 07:14

Milorade narod je prepoznao tvoje i Bakirove namjere . Dole sektaška politika Milorada Dodika i Bakira izetbegovića . Narodu nisu praznici od velikog značaja . . . Hoćemo posla i raditi . Opoziciji savjetujem da sa vladajućim nemaju šta pričati . Teško ćeš presjedniče zataškati svoje mutne radnje i dovođenje naroda u bijedu .

ODGOVORITE
Name

pravedno

29.11.2015 07:38

Vrlo dobra analiza. Bojim se da je sve ovo ranije isplanirano kako bi se VUK ponio u OVCIJU KOZU uvukao. Zastitnik srpstva, mirotvorac, lider, patriota.... nista od toga nego pljackas naroda, ratni profiter i onaj koji samo svoju korist u svemu nalazi. Uporedite primanja ove gospode sa imovinom koju su "legalno stekli" i pogledajte kako se vase bogatstvo " uvecavalo". Brzo ce Vam biti jasno sto se ova gospoda sve ove godine borila. Briga njih i za Srbe i za RS i za Bosnjake i za BiH. Bitno je stanje na kontu ove Gospode. Otvorimo oci konacno. Od mraka se moze i potpuno oslijepiti...

ODGOVORITE
Name

Plava voda

29.11.2015 07:54

Kada se kako sinoc rece Borenovic ne postuje 89 odluka Ustavnog suda BiH moze i 9o.Osnovni problem vec dugi niz godina predstavlja sastav ovog suda u kojem stranci sa bosnjackim sudijama preglasavaju nase sudije.Kada se radi o preglasavanju,onda tu nema prava,to je politika.Rjesenje je u hitnoj sjednici NSRS na kojoj donijeti odluku da se ne postuje ni jedna odluka ovog suda,koja je donesena preglasavanjem nasih sudija i otkaz sudijama strancima.Takodje mislim da opozicija ne treba da ide kod Dodika,nego da se svi problemi rjesavaju u NS RS.

ODGOVORITE
Name

Da

29.11.2015 09:15

Mozda je krajnje vreme da se gospodin Dodik povuce,podnese ostavku jer ako se ovako nastavi posledice ce biti nesagledive.Oni koji rade protiv RS uspevaju samo zbog nesloge u RS.Neka ode, vlast neka preuzme (za mene nedovoljno transparentna opozicija) pa cemo videti,iskreno se nadam da ce umeti nesto pozitivno da ucine.

ODGOVORITE
Name

domi

29.11.2015 09:21

Ova bagra ih naziva takozvani Savez za promjene, a oni njima idu pod noge. E jadni vi kad ste kod ociju coravi.

ODGOVORITE
Name

Kefalo

29.11.2015 09:40

Kakav glup tekst. Gluposti koje se pišu o svojoj Državi o Republici Srpskoj mogu samo da forsiraju oni koji su tu gdje jesu zbog koalicije sa zlom,sa đavolom,sa paklom,sa islamom.

ODGOVORITE
Name

borac RS

29.11.2015 09:48

Svaka cast na komentaru mislim da je Dodik ponovo izigro opoziciju i da joj je zadao poslednji udarac sa ovim su definitivno zavrsili kao opozicija nazalost nisu hrabri da bilo sta urade za ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

xxx

29.11.2015 09:54

Svaka cast odavno ne procita ovako nesto postenije bez politcke obojenosti.

ODGOVORITE
Name

mikimik

29.11.2015 09:55

Lijepo je vidjeti savjete od komsija Bosnjaka koji idu ka tome da se savez za promjene ujedini sa Bakirom protiv Dodika,ali nece to na kraju biti protiv Dodika vec protiv RS,ali dok mi to jadni Srbi skontamo bice kasno,kada vise ne bude Republike Srpske nece biti vazno ko je izdao i ko je to omogucio,zato Srbi pamet u glavu,kamo puste srece da Bosnjaci imaju namjeru da nam svima bude lijepo,oni to licemjerno rade a njihovo tajno oruzje u ovom trenutku jeste SZP,nigdje izjave Ognjena Tadica,Dragana Mektica?

ODGOVORITE
Name

Ovce

29.11.2015 11:25

Dok je ovaca biće i Dodika. Kada ćete ljudi shvattiti da Dodik nije nikakav čuvar Srpske, već samo čuvar vlastite g...ce. Daće on i Republiku Srpsku i sve srpsko za dobre pare.

ODGOVORITE
Name

Dodik

29.11.2015 11:44

Pustite me ljudi nije mi ni do čega

ODGOVORITE
Name

Mačak

29.11.2015 13:14

Okačiš mačku o rep političara koji kupi jeftine poene na jednoj odluci Ustavnog suda.

ODGOVORITE
Name

pop

29.11.2015 13:34

Koliko su nas zaduzili i sama ce se ukinuti

ODGOVORITE
Name

vlado bd

29.11.2015 13:39

Treba stati u kraj ovim politicarima oba entitata. BiH je drzava dva entiteta i to mora da se postuje, sve ostalo vodi u provaliju sta treba bosnjackim politicarima pa da im smeta Sv. Stefan. RS ne smije odustati od toga dana bas zbog Sv. Stefana a mi hriscani pravoslavci a i katolici postujemo toga sveca a u FBiH sve bi se moglo osporiti i jos zastava, pitam Bakira sta ona prestavlja Bakire, odgovori mi i ne zovemo na proslavu Bakira i njegove Bosnjake toga dana kad je slava muslimani ne prisustvuju tome cinu sekularnom mogu.

ODGOVORITE
Name

dzo

30.11.2015 17:29

Ne smeta nikom pravoslavni praznik. Treba samo u instutucijama zabraniti vjerske slave i to je to ali nas Dodo to pogresno tumaci!?

Name

Gost_3088

29.11.2015 14:09

Cini mi se da su kadrovi Krstan Simic ,Novkovic ,Barasin,Tegeltija svi iz srpca i svi iz SNSDa a nista nisu ucinili da se neke stvari rjese u pravosudju i niko nam u RS nije kriv zbog tog problem je u srpskim kadrovima uvjek bio koji rade u institucijama BiH.

ODGOVORITE
Name

Tačku na pljačku

29.11.2015 15:33

Ne uništava Srpsku Sarajevo i Bakir, nego Dodik i njegova pljačkaška banda.

ODGOVORITE
Name

Рачун

29.11.2015 19:24

На чијем платном списку је овај Ковач? То треба испитати под хитно.

ODGOVORITE
Name

Patriota

29.11.2015 22:26

Aj Miljane ako nemas sta pametnije pisati nemoj ni ove gluposti.

ODGOVORITE
Name

Selam

29.11.2015 22:48

Zivio Bakir srpski ujedinitelj

ODGOVORITE
Name

gost rtvbn

30.11.2015 02:41

Ja bi ljudi da mi slaviom 1-MAJ za sve drzavne praznike a a vjerske zna se brate svako svoj a ja cu svome komsinji cestitati njegov-njezin praznik i nastavimo dalje jeli moze ?

ODGOVORITE
Name

Teniser

30.11.2015 07:29

A jest mu Bakir servirao loptu, ovo odavno nisam vidio...

ODGOVORITE
Name

ha ha ha

30.11.2015 07:52

Tekst suštinski i izvanredan.Dok se vladajući skotovi ne pobiju, imovina oduzme, pohapse porodice...hljeba nema.

ODGOVORITE
Name

Đuro

30.11.2015 09:35

Ma daj malo popustite to oko Dodika....

ODGOVORITE
Name

RE DEJO

30.11.2015 09:38

P O D J E D N A K O!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Bogoje

30.11.2015 13:43

Vratite grb i himnu za koju su najbolji Srbi ginuli a vi komunjare i pobegulje samo menjate kao sto ste i veru menjali za veceru.Treba da pitate raduje li se narod a ne Dodik.

ODGOVORITE
Name

Obama

30.11.2015 16:10

"S obzirom na to da je Ustavni sud BiH sastavni dio Aneksa 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma, presude ovoga suda se moraju poštovati", stav je Ambasade SAD-a.

ODGOVORITE
Name

Opozicij

30.11.2015 19:19

Slazem se sa vam od prvog do zadnjeg slova nadjite moje komentare koje sam ostavljao na ove sve tekstove do sada u potpunosti isti kao da sam ja napiso taj tekst gore,znaci opozicija je trebala da se dogovori sa Sarajevom kako dalje ili sve mjenjati ili nista a ne na prvu loptu pogotovo Ivanic kao da mu je neko ukino RS umjesto da se razgovara i dogovara a ne da ih Dodik razvlaci i uvlaci u problema sa ovim na Drzavnoj vlasti iz Federacije ja da sam sa Bakirom jabih uvoko Dodika sad u vlast kad vi niste znali i moj glas sad ide Dodiku jer je pametni od vas zivjela RS sa svim narodima u njoj postuj dudje bices postovan

ODGOVORITE