Zlatne košarkašice Srbije stižu u Banjaluku!

Košarkašice Srbije gostovaće u Banjaluci u prvoj polovini 2016. godine, dogovoreno je na sastanku čelnika saveza Republike Srpske i Srbije.

Košarka 29.11.2015 | 21:00
Zlatne košarkašice Srbije stižu u Banjaluku!

Poslije gostovanja "orlova" Aleksandra Đorđevića ovog ljeta u Banjaluci, u najveći grad Republike Srpske dolaze i izabranice Marine Maljković!

Generalni sekretar KS RS Dragan Ćazić potvrdio je "Glasu Srpske" da je utakmica dogovorena i da će grad na Vrbasu biti domaćin.

"Potvrđen nam je dolazak ženske reprezentacije Srbije u Banjaluku, ali tačan termin još nije poznat, kao ni ime protivnika. U pitanju je zvaničan prijateljski meč, kojem ćemo biti domaćini. Utakmica bi trebalo da se odigra u prvoj polovini godine, negdje pred početak priprema srpske selekcije", izjavio je Ćazić.

Ovogodišnji tradicionalni Košarkaški sabor biće održan u Bijeljini.

"Sabor će definitivno biti održan 26. decembra u Bijeljini, dogovorili smo tri revijalna meča, veterana, košarke u kolicima i utakmicu liga Srpske i Srbije. Sve će biti isti dan, a ako bude prostora i vremena biće igran i duel mlađih selekcija. Do prve polovine decembra će biti poznat i selektor Srpske, koji će uputiti pozive reprezentativcima".

Podsjetimo, izabranice Marine Maljković su aktuelne evropske šampionke nakon što su zlatnu medalju osvojile na Eurobasketu u Budimpešti pobijedivši u finalu Francusku (76:68).

Ova generacija srpskih košarkašica je najuspješnija u istoriji istoriji ženske košarke u Srbiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar