EL: Crvena Zvezda - Real 94:88, reakcije...

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je posle velike pobede nad Real Madridom da je tim bio najveće oružje ’crveno-belih’. Trener Real Madrida Pablo Laso čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi, rekavši uz osmeh da njegov tim definitivno nije potcenio crveno-bele.

Košarka 28.11.2015 | 11:40
EL: Crvena Zvezda - Real 94:88, reakcije...

Zvezda je zabeležila veliku pobedu u sedmom kolu grupe A Evrolige, savladavši prvaka Evrope Real Madrid u Pioniru – 94:88.

„Čestitam igračima na svemu što su prikazali i osvajanju bodova. Zahvalnost ide i navijačima na fenomenalnom ambijentu, zajedno smo pokazali šta možemo. Uz njih smo bili dobri i napravili najlepšu sliku spektakla koji je bio“, rekao je Radonjić.

Tim sa Malog Kalemegdana je ovom pobedom ponovo znatno uvećala svoje šanse za plasman u TOP 16 fazu, tri kola pre kraja. Crveno-beli u narednom kolu, ponovo u Pioniru, čekaju ruski Himki, dok će Real biti domaćin Fenerbahčeu.

„Znali smo da je Real došao u lošem trenutku za nas, ali i za njih jer su napravili nekoliko poraza i došli u situaciju da se bore za Top16 i za nas što igramo protiv prvaka Evrope, koji ima imperativ pobede. Znamo njihov kvalitet, ušli smo bez respekta, rekao sam da verujem i da nadu niko ne može da nam uzme. Tako smo izašli na teren i uz podršku odigrali odličan meč“, dodao je trener Zvezde.

Zvezda je sjajno krenula u meč, ali je morala da preokrene u drugom poluvremenu.

„Početak je bio dobar, napadački posebno – bili smo korektni u odbrani, u nekim trenucima zbog koncentraciji smo pravili bonus penale, ali s obzirom na to kakav je kvalitet rivala nemam zamerki, očekivao sam bolji Real u nastavku, poveli su, imali prednost, mislilo se da je meč završen. Ali, pokazali smo snagu koju očekujem da u nastavku svih takmičenja u kontinuitetu pokazujemo. Želimo da na taj način i kroz rad dođemo do kraja, u takmičarskoj sezoni koja je za nas od starta teška“.

Pre ovog meča ’crveno-beli’ su imali mnogo kadrovskih problema.

„Iako smo bili nekompletni, savladali smo prvaka Evrope. Osam perifernih igrača je igralo, uz neke koji su u timu, ali nisu spremni, ali smo na kraju uspeli da izdržimo dobru seriju Reala, da se vratimo i odigramo dobru završnicu. U Strazburu nismo i ja sam bio kriv, sada eto jesam, platili smo školu, dobili smo dobre đake“.

On je ponovo pohvalio igrače koji su eksplodirali u drugom poluvremenu.

„Čak i statistika pokazuje da smo timski dobili meč, bilo je dobrih stvari, ali učinak Cirbesa, igra Rebića, Gudurića, Jovića u prvom poluvremenu. Kako je Lazić pazio Rudija Fernandesa, generalno je tim bio naš kvalitet, individualno su se izdvajali igrači po svojim karakteristikama“, zaključio je Radonjić.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Stefana Jovića poslao u svlačionicu zato što je mislio da je to najbolje za tim.

On je neprimereno reagovao posle jednog faula, dobio je tehničku grešku, da bi ga trener Dejan Radonjić poslao u svlačionicu.

„Poslao sam ga u svlačionicu, mislio sam da je to najbolje za tim, što se pokazalo. To je interna stvar, nije prvi put da se dešava, bilo je takvih situacija i ranije. Težak meč, stresan, već ste gledali to“, rekao je Radonjić.

Plejmejker Zvezde rekao je da je sam sebe kaznio.

"Čestitke Zvezdi na pobedi. Odlično su započeli utakmicu, vrlo čvrsto, ali smo mi posle prve četvrtine uspeli da uđemo u utakmicu i tokom treće smo imali prednost i odigrali smo najbolje na utakmici. Kvinsi se potom pojavio, imao je tri trojke zaredom, a posle toga naša prednost je nestala", rekao je Laso.

Srpski i regionalni šampion odigrao je najbolji meč u sezoni, trijumfovavši protiv aktulenog prvaka Evrope u krcatom Pioniru.

"Bila je neizvesna utakmica, a oni su odigrali bolje u samom finišu. Znamo koliko je teško igrati u Pioniru, navijači podržavaju svoje igrače tokom cele utakmice, bilo je trenutaka kada su podigli. U Evroligi se ne takmičimo kako bismo želeli, znali smo da nas čeka teška grupa i sada imamo tri utakmice do kraja i u teškoj situaciji smo. U Madridu smo videli drugu Zvezdu, izgubili su Mitrovića nekoliko dana ranije, nisu bili spremni za tu utakmicu. Sada su našli ritam", smatra Laso.

Laso je uz osmeh i odmahivanje glavom rekao da 'Kraljevski klub' definitivno nije potcenio rivala.

"Znao sam da nas čeka teška grupa, u ovom trenutku se mnogo više plašim, posle svega ovoga, nego prvog dana. Ne, ne plašim se za svoj posao, već za neke druge stvari", zaključio je Laso.

Zvezda se ovim trijumfom popela na četvrto mesto na tabeli, dok je Real sada poslednji.

Tim sa Malog Kalemegdana je ovom pobedom ponovo znatno uvećala svoje šanse za plasman u TOP 16 fazu, tri kola pre kraja. Crveno-beli u narednom kolu, ponovo u Pioniru, čekaju ruski Himki, dok će Real biti domaćin Fenerbahčeu.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde u trijumfu nad Realom, Branko Lazić, rekao je da je njegova ekipa zaboravila na povrede i došla do značajne pobede u Evroligi.

"Dizali smo se odbranom i vraćali prednost. Uspeli smo da savladamo Real pred svojim navijačima i ostanemo u borbi za Top 16 fazu", rekao je Lazić.

Zvezda je u hali Pionir pobedila aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Real Madrida sa 94:88, u sedmom kolu Grupe A Evrolige i izbila na četvrto mesto na tabeli, ispred Strazbura i španskog kluba.

Lazić je dodao da je pobeda značajna i zbog velikog broja povreda u njegovom timu.

"Nisam samo ja imao problema sa povredama, već mnogo igrača, ali smo ostavili povrede sa strane, pružili maksimum i pobedili. Bilo je teško, ali je želja za pobedom nadvladala taj bol", kazao je Lazić.

On je čestitao svojoj ekipi na "jako velikoj i značajnoj pobedi".

"Hvala i navijačima što su nas podržali i pozivam ih da dođu i u ponedeljak protiv Cibone i podrže nas u ovolikom broju", naveo je Branko Lazić.

Centar Crvene zvezde Vladimir Štimac prezadovoljan je partijom koju su on i njegovi saigrači pružili protiv šampiona Evrope Real Madrida (94:88) u meču koji je obema ekipama bio poput finalnog, kada je šansa za plasman u Top 16 u pitanju.

"Bio je ovo jedan veoma težak i jako neizvestan meč. Ja sam još i pre meča govorio da ovo što se dešava Realu nije realno. Oni su u Pionir došli sa samo dve pobede iz šest mečeva. Ipak su prvaci Evrope. Imaju oni neke svoje bubice i probleme, ali nas to i ne zanima preterano pošto mi brinemo o našoj igri. treba da igramo šrto bolje, da dižemo formu i da idemo gore", bio je jasan reprezentativac Srbije.

Štimac ipak poziva na oprez kada su u pitanju sledeći mečevi.

"Ova pobeda nam dosta znači. Prezadovoljni smo partijom koju smo pružili u meču sa Realom, ali sledeća utakmica protiv Cibone u ponedeljak je još važnija. Brzo treba zaboraviti ovu pobedu i okrenuti se sledećim mečevima. Mi treba da dobijemo sledeće utakmice kako bi uradili ono što hoćemo i ono što drugi hoće. Videli ste sve napad dobija, ali odbrana pobeđuje", u svom stilu rekao je on.

Centar crveno-belih se zahvalio navijačima na podršci.

"Zahvalio bih se navijačima koji usu nas podržali ali i ljudima oko kluba. Atmosfera je bila sjajna kao i ova u klubu. Vlada strašna hemija, Amerikanci su se potpuno uklopili i nadam se da će tako ostati. Mi sad treba da se izmaknemo iz sveg ludila, treba da idemo u halu da treniramo pošto je ovo tek početak sezone, ljudi moji ima da se igra još dosta. ", rekao je Štimac za kraj.

"Grotlo" Pionira progutalo je Madriđane u utakmici sedmog kola Evrolige (94:88) a igrač crveno-belih, Marko Simonocić je rekao kako su meč odigrali hrabro i muški kad god bi Real napravio seriju.

"Velika utakmica i još veća pobeda protiv prvaka Evrope. Mislim da smo igrali sjajno, timski. Odoleli smo svakom njihovom napadu i naletu. Kad god su imali neku seriju mi smo to hrabro, onako muški i uz pomoć publike naravno, zaustavili. Znali smo da su oni u teškoj situaciji, pa su bili zbog toga i dodatno opasni. Mi smo ih malo uveli u problem, pošto su oni tim koji se bori za titulu a ne ulazak u Top 16, ali to nije naša stvar. Mi idemo dalje, čeka nas Cibona", izjavio je Simonović nakon meča.

Crveno-beli košarkaši su tokom meča imali turbulencije, u jednom trenutku plus 10, a potom minus 10, a Simonović smatra da je to zbog činjenice da je ekipa jako mlada.

"Mi imamo mladu ekipu, pa je sasvim normalno da ima tih padova u igri. Problem je što smo mi tek dva dana trenirali, da kažem kompletni, fale nam još Luka i Danguba. Uostalom znate kakvih problema sve imamo. Sjajni su momci sjajno su ovo izneli. Ključ meča je bila odbrana. Morate prvo da odbranite da bi napali. Zaustavili smo njihove šutere. Ja se osećam super. Vidim da su se danas prilepili na mene, ali super, bilo je dosta prosotra za mog brata Cirbesa", rekao je on za kraj.

Komentari / 0

Ostavite komentar