EL: CRVENA ZVEZDA SRUŠILA REAL!!!

Kruna je pala sa madridske glave žestokim udarcima Kvinsija Milera i Maika Cirbesa! Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Real sa 94:88 u 7. kolu evroligaške grupe A, pa su sačuvali nade za odlazak u Top 16 fazu takmičenja.

Košarka 27.11.2015 | 22:15
EL: CRVENA ZVEZDA SRUŠILA REAL!!!

Prva četvrtina: Kraljevski početak Zvezde

Bilo je dilema da li će roviti Jović početi utakmicu, a on je bio uz Lazića, Simonovića, Milera i Cirbesa zaigrao kao u transu na startu za seriju 11:2. Gosti nisu znali šta ih je snašlo, možda su i pomalo potcenjivački počeli duel znajući sa kakvim kadrovskim problemima kuburi Dejan Radonjić, što im se osvetilo.

Dve akcije odlično je okončao Cirbes, Simonović je prodorom nastavio seriju, dok je pesmu "delija" pojačao Kvinsi Miler za brzu reakciju Pabla Lasa. To nije promenilo ritam crveno-belih, anulirani su pokušaji spoljne linije Madriđana da se trojkama napravi lak rezultatski priključak, dok je Kvinsi Miler pokazao koliko mu prija navijački ambijent Pionira.

Prvi put je to pokazao protiv Partizana, a sada je uz pesmu navijača vezao dve trojke, da bi zatim Vladimir Štimac poentirao za 28:18 na kraju prve deonice. Iako se obično od njega očekuje da gestikulacijom dodatno motiviše igrače, ovaj put je bio odmereniji i pokazao da se spusti tenzija, kako ne bi došlo do opuštanja.

Druga četvrtina: Madriđani se borili i protiv nervoze, trojke Rodrigeza ih približile

Napeti Pablo Laso izvadio je Tompkinsa i Mačijulisa iz igre, Rejes i Tejlor su kročili na parket, a za prve poene pobrinuli su se Simonović i Tompson dobrim izvođenjem slobodnih bacanja, jednom su ona izvođena posle nesportske Tejlora (32:22).

Nervozu su igrači madridske ekipe pokazali u nekoliko navrata, Rudi Fernandez nije odoleo prilici da se prepire sa sudijama, nije bio jedini, a crveno-beli nastavili su da održavaju prednost do sredine deonice za 34:28.

Vrhunac krize Real je doživeo tehničkom Noćioniju posle simuliranja faula, a toliko je bio iznerviran odlukom sudija da je Serhio Rodrigez morao da ga zaustavi i pošalje ka klupi.

Cirbes je zatim Argentinca odgurnuo pod košem i uz faul monstruozno zakucao, dugo se zadržavši na obruču i pogodivši dodatno slobodno bacanje (42:30). Rejes i Noćioni su uspeli da na to odgovore, naročito Argentinac koji je obuzdao temperament i pogodio trojku. Tehničku je dobio i Laso zbog protesta i reakcija na procene arbitara, a svaki nalet uspešno je zaustavljan do vezanih trojki Serhija Rodrigeza. On je približio tim na samo tri poena zaostatka pred odlazak na najdužu pauzu (46:43).

Treća četvrtina: Radonjić isterao Jovića, Miler bacio navijače u trans majstorijama

Izgubljene lopte Cirbesa i Lazića omogućile su prvacima Evrope da povedu sa 46:47, a pad je bio očigledan i kada je Branko Lazić napravio korake u napadu. Kako to obično biva, stiže kazna. Ovaj put je to bilo u vidu trojke Tompkinsa za 48:52, posle čega je veoma neprijatna situacija uplašila navijače crveno-belih.

Stefan Jović dobio je tehničku i morao je na klupu zbog četvrtog faula, pa je sve podsetilo na Strazbur i tragično ispuštenu prednost kada je za njega meč bio prerano završen.

Ljulj je bio neumoljiv sa linije penala, Ajon je pogodio posle lopte sa strane i gosti su stekli +10 pri 50:60, a Radonjić je u svlačionicu poslao Jovića, koji je usput u izlivu besa šutnuo i flašicu.

Sve to nije se osetilo zahvaljujući sjajnom Kvinsiju Mileru, koji je i u odbrani i u napadu potpuno dominirao. Od 53:63 počela je da se topi prednost, a Štimac je tim približio na poen zaostatka pri 66:67.

Poslednja četvrtina: Klinci držali ritam Zvezde, Cirbes razbio Real za kraj

Zvezda je sa tri mlađa igrača održala prednost, Gudurić i Rebić su vezali dve trojke uz Tejića na parketu, pa su crveno-beli poveli sa 74:70 u 33. minutu utakmice.

Gudurić je igrao smireno kao da iza sebe ima na desetine napetih mečeva i završnica, uspeo je lukavo da poentira uz faul Tejlora, zatim je pogodio i dodatno bacanje, na šta su odgovorili Rodrigez i Rejes.

Cirbes je još jednom bio precizan na treću asistenciju Rebića, koji je ipak izgubio jednu loptu olako pri 81:78, posle čega je tajm-aut odveo ekipe na kraću pauzu. Kao u transu bio je Maik Cirbes, vezao je nekoliko koševa u reketu, jedom je pogodio uz faul za bacanje, praktično sam je odveo ekipu na 88:81, ponekad se posle pogodaka na terenu ponašajući i kao da je spreman da se preseli na tribine. To je publika prepoznala, pa je pesma bivala sve jače pri 88:81.

Poslednji trzaj Reala bila je trojka Rodrigeza, četvrta iz šestog pokušaja, zatim i koš Kerola za 88:86. Zvezda se za zasluženu pobedu izborila nakon efektnog zakucavaja Marka Gudurića u poslednjem minutu, Cirbes je vezao još dva penala, a prvaci Evrope su poslednju šansu izgubili u stihijskom napadu. Nemac im je zatim presudio novim slobodnim bacanjima za veliko slavlje u "Pioniru".

Crvena zvezda - Real (28:18, 18:25, 20:24, 28:21€)
Hala: Pionir. Gledalaca: 6.744. Sudije: Lotermozer (Nemačka), Paterniko (Italija), Šemeš (Izrael).

Crvena zvezda: Rebić 5, Tompson 6, Mekel, Lazić 2, Simanić, Tejić, Simonović 4, Gudurić 8, Jović 12, Miler 24, Cirbes 26, Štimac 7.

Real: Fernandez, Noćioni 11, Dončić, Mačiulis, Rejes 12, Rodrigez 16, Ajon 16, Kerol 9, Ljulj 8, Tompkins 14, Ernangomez, Tejlo 2.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

grobar

28.11.2015 08:54

Svaka cast.

ODGOVORITE