Antić - Finale Lige šampiona je poznato: Bajern - Barsa!

Njihov fudbal igra se sa osmehom, on se u Kataloniji i Bavarskoj diše i živi. Da, njihov fudbal je umetnost, bilo bi nepravda da je drugačije - kaže Radomir Antić.

Fudbal 30.11.2015 | 14:40
Antić - Finale Lige šampiona je poznato: Bajern - Barsa!

Fudbalski svet opet je zanemeo pred čarolijama majstora iz redova Barselone i Bajerna. Katalonci su Romu ispratili sa neprijatnih šest komada, Bavarci su protiv Olimpijakosa stali na četiri.

Imaju i oni pravo na slab dan. Nego, dosta je bilo, Platini, Infantino, ko god, zaustavite Ligu šampiona i dajte odmah to finale iz snova!

- Ha-ha-ha - nasmejali smo i Radomira Antića - Kakva bi to utakmica danas bila... No, da se uozbiljimo, ništa nije slučajno, to su dve ekipe koje imaju filozofiju, koje su okružene dobrim ambijentom i u kojima igračima preostaje samo da navuku osmeh na lice i istrče na teren. Za uspeh nisu potrebni samo fudbaleri top klase, već i atmosfera. A gledajte te momke, oni se smeju, šale, uživaju svih 90 minuta.

Kod drugog gola Barse akcija je trajala 68 sekundi, razmenjena su 22 dodavanja, a onda je usledilo pet pasova na prvu u pet sekundi i Mesijev lob...

- I to iskosa sa leve strane, a napad je počeo duboko na desnoj - nadovezuje se Antić. - Ali šta je njihova tajna uspeha? Pa, jeste li videli Mesija kako u 64. minutu na 5:0 trči u odbranu, uklizava i dobija žuti karton? Ili Suareza kako u finišu u sprintu igra presing? Ili Pikea kako protiv Reala posle kornera trči u napad kao da je centarfor? I da, Barsa je dan posle 4:0 u tom derbiju imala trening oporavka, a Real slobodan dan. Tu leži odgovor na sva pitanja.

A šta tek reći za trio MSN? Dosad u 2015. Mesi, Suarez i Nejmar postigli su 129 golova! Čisto da se zna, recimo PSŽ je za isto vreme dao 115, a Real samo 104!

- Ali verujte, da nema recimo Busketsa, nikad ne bi imali taj učinak. Luis Enrike je svakog igrača učinio podjednako važnim. Zato vi danas ne možete ni da pretpostavite kako će teći akcija i odakle će ko napasti. Privilegija je što možemo da ih gledamo.

A može li Bajern neko da zaustavi? I oni nemilosrdno gaze. U poslednjih sedam mečeva na “Alijanc areni” postigli su 32 gola, svakom rivalu najmanje po četiri!

- A pritom se niko ne pita gde su jedan Riberi ili Alkantara... I oni su godinama u sistemu, uvek se zna gde ide lopta, svi igraju u oba pravca. I sve znate, ali ne vredi. Pa pogledajte Vengera, toliko je u Engleskoj, a u prošlom kolu je Arsenal primio tri gola iz peterca. Nema odbrane. E, to je umetnost fudbala - zaključio je Antić.

Komentari / 0

Ostavite komentar