"Abu" čeka srpski pasoš, hvali Andriju Živkovića...

Abubakar Oumaru je gol-mašina u Partizanovom dresu. Kaže da u Kamerunu znaju za Partizan, a zbog njega i navijaju za beogradski klub. O Andriji Živkoviću: "On je najbolji mladi igrač na svetu!". O Evropi: "Cepamo do kraja!".

Fudbal 29.11.2015 | 12:00
"Abu" čeka srpski pasoš, hvali Andriju Živkovića...

Kad kažeš gol u Evropi - misliš na Abubakara Oumarua.

Napadač Partizana postigao je do sada četiri gola u grupnoj fazi Lige Evrope i po tom učinku deli treće mesto sa Fernandaom iz Fenerbahčea i Pjerom-Emerikom Obamejangom iz Borusije Dortmund. Ispred njih su samo Aric Aduriz (Atletik Bilbao - šest golova) i Raul Bobadilja (Augzburg).

Kad pogledate tabelu liste strelaca u Ligi Evrope, jasno je uočljivo da su trojica vodećih iz klubova koji igraju u istoj grupi! Među njima i simpatični Kamerunac, koji je u junu ove godine došao u Partizan i već je postao ljubimac Grobara, iako je nosio dresove Crvene zvezde, Vojvodine i OFK Beograda.

"Abu" je u četvrtak uveče najpre izjednačio protiv AZ Alkmara, na asistenciju Nikole Ninkovića, da bi u finišu utakmice, napravi fenomenalan solo prodor i praktično "postigao pola gola". Egzekutor je bio Andrija Živković za 2:1 i veliki trijumf crno-belih koji im je otvorio vrata šesnaestine finala Lige Evrope, što bi zaista bio veliki uspeh za Partizan i srpski klupski fudbal, posle mnogo godina razočaranja, tavorenja, jadikovanja, nemoći...

Na aerodromu u Amsterdamu, Abubakar je, izdvojen od ostalih igrača, tražio mir, slušajući omiljenu muziku preko raznih gedžeta. Nije da je "asocijalan", već je takav. Tako uvek radi, ali daleko od toga da mu nije drago.

Štaviše!

Ali, sebe ne stavlja u prvi plan. I to je Abubakar Oumaru.

"Nije ova pobeda zbog mene i mog učinka, nego zbog saigrača koji su mi omogućili da postignem gol i asistiram. Kad igrate sa igračima kojima sam ja okružen uvek će neko da postigne gol. Ja sam letos došao da bih davao golove za Partizan i srećan sam što u tome uspevam", kaže Kamerunac, koji je već dva puta do sada bio igrač kola u Ligi Evrope, a bio je u najužem izboru i posle 5. runde takmičenja (bio je na četvrtom mestu, sa 13 osto glasova).

Abubakar je bio odlično čuvan u četvrtak uveče. Uvek dvojica oko njega, ali je u dva navrata uspeo da nadmudri čuvare. Prvi put gol, drugi put slalom!

"Pet minuta pre našeg drugog gola imao sam sličnu situaciju po levoj strani, kad sam uzeo loptu, ali tad nisam prošao. Generalno, njihov trener je napraivo takvu taktiku da mi je od početka dodelio dvojicu čuvara, kad god sam primio loptu nisam mogao ništa da uradim, jer mi je jedan bio na leđima, a drugi čekao sa strane. Imao sam i problema sa kramponima. Znao sam, ipak, da će u jednom trenutku njima da padne koncentracija i da ću to morati da iskoristim. Ispalo je dobro", prepričava napadač Partizana utiske sa meča.

On veruje da Partizan neće propustiti šansu koja mu se ukazala da dočeka proleće u Evropi i poziva navijače na utakmicu protiv Augzburga 10. decembra na Topčiderskom brdu.

Upitan da li mu je ovo najlepši period u karijeri, jer igra odlično u Evropi, ali dobija poziv u reprezentaciju svoje zemlje, Oumaru potvrdno klima glavom:

"Jeste. Vratio sam se u reprezentaciju Kameruna a uz to prvi put igram evropska takmicenja. To sam oduvek sanjao. Kad sam došao u Partizan glavni cilj mi je bio da uradimo nešto u Evropi, evo, sad imamo šansu da 'cepamo' do samog kraja! I da usput stižemo, koliko je moguće, Crvenu zvezdu u prvenstvu, jer je u fudbalu sve moguče. Ovu pobedu moramo što pre da zaboravimo, pa da se u nedelju nastavi serija u Subotici protiv Spartaka. Ni ja ne umem da objasnim kako pobeđujemo u Evropi, a kiksamo u prvenstvu, iako Partizan kao veliki klub u svakom meču mora da ide na pobedu".

Saradnja njega i Andrije Živkovića je plodonosna u Evropi. I Abubakar bi želeo da ona bude nastavljena još neku sezonu, što, naravno, zavisi od ishoda pregovora uprave Partizana, Andrije, Andrijinog oca, menadžera...

"Andrija je naš najbolji igrač, ma najbolji mladi igrač na svetu!", dodaje.

S obzirom na to da je nedavno boravio u Kamerunu, upitali smo ga i šta kažu u njegovoj rodnoj zemlji za njega, da li znaju za Partizan...

"Svi moji prijatelji i rođaci znaju za Partizan. Neki su čuli ranije i informisani su o istoriji, drugi prate otkako sam ja došao, a svima je jasno da je reč o velikom klubu. Zbog mene navijaju za crno-bele. Ima u mojoj zemlji osta dobrih igrača, ne mogu sad da se setim svih imena, ali ako neko želi da ode u Evropu i napreduju ja ću im svakako preporučiti da to bude Partizan", kaže Abubakar, moguće i novi "menadžer".

Abubakar bi mogao uskroo da postane još jedan stranac sa srpskim pasošem. Brazilac Kleo, nekadašnji napadač Partizana, svojevremeno je dobio državljanstvo Srbije, a to bi mogao i Abubakar.

"Čekam. Predao sam zahtev, ne znam šta će biti", kaže Kamerunac na to.

Komentari / 0

Ostavite komentar