Meša: Ma, kakav četnik, kakvi bakrači!

Banjalučki list "EuroBlic" prenio je u petak vijest da je neimenovani fudbaler reprezentacije Bosne i Hercegovine na meču sa Kiprom u Nikoziji vrijeđao kolegu iz tabora "zmajeva" na nacionalnoj osnovi. "Užasna laž", kaže selektor BiH.

Fudbal 28.11.2015 | 22:40
Meša: Ma, kakav četnik, kakvi bakrači!

Pozivajući se na kolumnistu sajta "Sportdc.net" iz Istočnog Sarajeva, banjalučki dnevnik navodi da je prilikom izlaska sa terena jedan fudbaler BiH doviknuo selektoru Mehmedu Baždareviću: "Što me mijenjaš i uvodiš četnika?".

Iako se ne navodi o kom igraču bi moglo biti riječi, jasno je da je od fudbalera srpske nacionalnosti u igru u Nikoziji ušao samo centarfor Ćezene Milan Đurić, koji je kasnije bio čovjek odluke, i to umjesto defanzivca Sampdorije Ervina Zukanovića.

Ovu vijest smo naravno uzeli sa velikom dozom rezerve jer Zukanović nije poznat kao igrač koji je imao ispade vezane za nacionalizam.

Zato smo kontaktirali selektora BiH Mehmeda Baždarevića SMS porukom da nam "rastumači" šta se zaista dogodilo u Nikoziji.

Nakon 15-ak minuta uslijedio je Mešin poziv za MONDO u kojem je raspoloženo i staloženo odgovarao na naša pitanja.

"Ništa se ni slično nije dogodilo na Kipru, možda je jedino Zukanović rekao: 'Što me mijenjaš?', ali taj dodatak nema veze i ne bih uopšte da komentarišem takve stvari. Meni je jasno da se novinari bore za čitanost, klikove ili reklame ali je tužno što se za to ne bore na način da pišu o ljubavi i ljepoti naše fudbalske igre. Neka kritikuju mene, ako misle da imaju razloge i moju postavku igre, ali neka ostave igrače i te stvari vezane za nacionalizam, tamo gdje i pripadaju, prošlosti i istoriji. Svlačionica BiH je jedna dok sam ja selektor i kod mene nacionalizmi ne prolaze", rekao je Baždarević u izjavi za naš portal.

Ipak, tačno je da su pojedini reprezentatvci BiH "zamjerili" Banjalučaninu Ognjenu Vranješu na tetovaži granica Republike Srpske, koju je ubrzo prepravio u sat.

Prvenstveno napadač Herte Vedad Ibišević, koji je javno kritikovao reprezentativnog kolegu, a najvatreniji navijači "zmajeva" - tzv. BH Fanatikosi mu uz uvrede i transparente poručili "Ognjene, zakasnio si, tvoj sat je otkucao", te "Ognjen Vranješ, persona non grata".

Zbog "prepravke" tetovaže je sličnu stvar doživio i u Banjaluci, koja je u tom periodu bila izlijepljena sa natpisom: "Ognjene, izdajice, prešao si granice".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

;;;

28.11.2015 22:03

Možda nekome smeta što Srbin igra za reprezentaciju BiH*

ODGOVORITE
Name

bosna

29.11.2015 00:17

Raduje me da igra srbin za reprezentaciju BIH nesto naj ljepse.

Name

Bošnjak

29.11.2015 05:38

Mogu vam reči kome smeta Srbin u NR,FR reprezentaciji BIH, a to su pojedini Srbi, koji nikako ne mogu da se pomire sa tim da u reprezentaciji BIH igraju Srbi. I na sve načine pokušavaju da to spriječe. Niste napisali da je Milan Đurić,kada je ulazio u igru u Zenici, dobio ogromne ovacije.

ODGOVORITE
Name

dragekomsijebih

29.11.2015 20:01

Taj covjek vise nije srbin. Slobodno mozete ga poislamiti... jer ja I dosta ljudi te vise ne gleda srbima. Knecete nam moci vasu drzavu nikada staviti na prvo mijesto... ako shvatte to bicemo dobri susjedi..

ODGOVORITE