Ninković: Istorijska pobjeda, ali oprezno...!

Fudbaler Partizana Nikola Ninković rekao je da je presrećan posle trijumfa nad AZ Alkmarom, ali da posao još nije završen.

Fudbal 27.11.2015 | 17:20
Ninković: Istorijska pobjeda, ali oprezno...!

Šampion Srbije je slavio na gostovanju u Holandiji sa 2:1 u petom kolu Lige Evrope i tako došao na korak od plasmana u narednu fazu.

„Presrećan sam, ne mogu da opišem osećaj, i ne samo ja, već i svi igrači i stručni štab“, rekao je Ninković za B92.

„Važna pobeda za Partizan, istorijska sigurno, ali koliko je sve idealno za sada, toliko treba da budemo obazrivi jer nismo još završili posao. U dobroj meri smo odradili mnogo toga, ali nas čeka još utakmica sa Augsburgom u Beogradu, na kojoj moramo da pokažemo da nismo slučajno osvojili devet bodova na pet utakmica“, dodao je Ninković.

Partizan je u poslednje vreme nizao promenljive rezultate, a bolju formu nagovestio je pobedom nad Novim Pazarom proteklog vikenda, koja je sigurno pomogla ’crno-belima’ pred gostovanje AZ Alkmaru.

„Svaka utakmica koju dobijemo dodatno utiče na samopouzdanje svih igrača. Svesni smo da smo platili ceh Evrope u domaćem prvenstvu i to se vidi po razlici u bodovima. Ali, pokazali smo da smo pravi tim, da nije sve onako kako nas ljudi gledaju u Srbiji, da stvarno možemo. Pokazali smo to i sada, na pragu smo da prezimimo u Evropi, čini mi se po šesti put u istoriji Partizana i nadam se da ćemo to uspeti“, naglasio je Ninković.

U poslednjem kolu, 10. decembra, Partizan na svom terenu dočekuje Augsburg i bilo kakva pobeda ili remi ga šalju dalje, ali i poraz jednim golom razlike ili rezultatom 2:0. Ninković, međutim, ističe da saigrači i on neće kalkulisati, već će se koncentrisati na pobedu.

„Naravno, ne razmišljamo o porazu, igramo kao i do sada. Igraćemo opreznije, ali nećemo kalkulisati, računati da izgubimo nekom razlikom da bismo prošli, već ćemo dati sve od sebe da dobijemo i tu utakmicu“, rekao je Ninković, koji je dodao i da ’crno-bele’ u nedelju očekuje teška utakmica na gostovanju Spartaku u Subotici.

Komentari / 0

Ostavite komentar