Kupovati jeftine ili skupe igrače?!

Venger ima svoja pravila...Arsenal odavno nije bio u boljoj situaciji i dovođenje pojačanja u januaru bi još više popravilo šanse za osvajanje dugo čekane titule.

Fudbal 30.11.2015 | 16:00
Kupovati jeftine ili skupe igrače?!

Arsenal je prošlog leta bio jedan od retkih velikih klubova u Evropi koji je prespavao prelazni rok. Arsen Venger je od pravih pojačanja doveo samo golmana Čeha.

Navijači Arsenala su bili nezadovoljni takvom Vengerovom politikom, smatrajući da je Francuz morao da iskoristi deo pozamašnih finansijskih sredstava koje je imao na raspolaganju i dovede pojačanja koja će Arsenal promovisati u jednog od favorita za titulu.

Posle prve trećine sezone, Arsenal se ravnopravno nosi sa konkurentima za titulu…
“U poziciji smo da napravimo nešto veliko. Ako pronađem nešto kvalitetno na tržištu, uradiću nešto”, najavio je Venger moguća pojačanja u januaru.

Popularnog Profesora bije glas da je škrtica i da voli da se kocka sa jetininim transferiima iako mu je klub prošlog leta dao odrešene ruke jer Arsenal može da izdvoji i do 200.000.000 funti za pojačanja.

“Ko ne voli dobre pogodbe? Ali ja za pogodbu smatram dovođenje igrača najvišeg kvaliteta. Fudbalera koji će biti pravo pojačanje. Naprimer Patrik Vijera nas je koštao sao 2.500.000 funti, a bio je sjajna pogodba. Jer je igrač top klase. Takođe, na Ozila smo potrošili 40.000.000 funti, a ja i taj transfer smatram sjajnom pogodbom jer smo dobili igrača najviše klase”, objasnio je Venger.

Iz njegovih reči se može zaključiti da mu nije bitna cena fudbalera koliko određeni kvaliteti koje donosi ekipi. Ipak, još jedan prelazni rok bez zvučnih pojačanja bi bio preveliki rizik za Vengera.

Komentari / 0

Ostavite komentar