Evo što su srpske košarkašice MORALE da razbiju Luskemburg!

Evropske šampionke nisu imale milosti. Naše zlatne košarkašice krče put ka Evropskom prvenstvu 2017. i u drugom kolu kvalifikacija deklasirale su Luksemburg sa 132:38.

Košarka 28.11.2015 | 08:20
Evo što su srpske košarkašice MORALE da razbiju Luskemburg!

Posle demoliranja Nemačke u Beogradu (100:57), u prvom meču pred domaćom publikom posle osvajanja Evrobasketa, ekipa Marine Maljković je nejakom rivalu gostovala bez tri igračice iz startne petorke sa EP.

Milica Dabović leči polomljen prst, njena mlađa sestra Ana je dobila kraći odmor, dok se Dajana Butulija oporavlja od operacije slepog creva. Ali, igračice sa manjom minutažom su apsolutno iskoristile šansu.

Iako bi sve osim pobede Srbije predstavljalo pravo čudo, naše košarkašice su išle do maksimalnih 94 poena razlike, bez razmišljanja da stanu. Na svakom koraku žele da pokažu snagu i opravdaju zvanje evropskih šampionki.

U modernom sportu nema emocija. Mora da se igra do kraja, jer je svaka devojka želela da pokaže kako zaslužuje priliku i da sa njima u timu ne pada razlika ni protiv najlakšeg rivala.

Tako se nameću i za buduće izazove, i pokazuju da mogu da zamene najiskusnije. Da su usporile, možda bi im bilo zamereno što se opuštaju i potcenjuju protivnika, ovako su samo igrale najbolje što mogu.

Luksemburg možda nije zaslužio ovakav debakl i istorijsku razliku, ali ni fudbaleri Nemačke nisu imali milosti, već su demolirali Brazil, usred Brazila sa 7:1 u polufinalu Mundijala. Mogli su i oni možda da "povuku ručnu"...Ali nisu!

Komentari / 0

Ostavite komentar