F1 - Alonso: Bolna sezona mi je bila potrebna!

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso rekao je da je jedna bolna sezona bila potreban korak u njegovoj karijeri da bi vratio samopouzdanje.

Ostali sportovi 27.11.2015 | 21:45
F1 - Alonso: Bolna sezona mi je bila potrebna!

Španac je na kraju prošle sezone posle pet godina napustio u Ferari i vratio se u Meklaren, ali je početak nove ere sa Hondom doneo niz problema sa pouzdanošću i loše rezultate.

Pred poslednju trku sezone, Veliku nagradu Abu Dabija koja se vozi u nedelju, Alonso drži 16. mesto u generalnom plasmanu sa samo 11 bodova, pošto je među najboljom desetoricom bio samo dva puta na 18 trka.

Iako Alonso priznaje da je ovogodišnji šampionat za njega bio frustrirajuć, naglašava da je povratak u Meklaren bio opravdan jer je tražio novu motivaciju. Takođe, ističe da i dalje veruje u projekat britanskog tima, uprkos lošoj sezoni.

“Bila je ovo bolna i teška sezona. Ali, lično mislim da mi je bila potrebna, kao korak napred u mojoj karijeri posle dve titule i pet fantastičnih sezona u kojima sam se borio za titulu, ali ih završavao na drugom mestu. Bila mi je potrebna nova motivacija, novi projekat u koji bih verovao. To je jedini način da ponovo postanem šampion i posle ove teške sezone naučio sam toliko toga. Volim rad sa Meklarenom, Hondom, japansku disciplinu i kulturu unutar tima. I dalje razmišljam pozitivno i radujem se narednoj sezoni, verujem da će biti lakša od ove”, naglasio je Alonso.

Alonso, međutim, naglašava i da je nemoguće predvideti šta bi Meklaren mogao da postigne naredne sezone.

“Mislim da nam je glavni cilj da se vratimo tamo gde nam je mesto, da budemo konkurentni i da se borimo pri vrhu. Ne znam da li to znači i borbu za titulu, borbu za pobede ili samo podijume. Teško je bilo šta predvideti u kompleksnom svetu Formule 1. Imamo velike izazove pred sobom tokom zime, a vidim šta smo sve uradili tokom poslednjih meseci. Logično je da sam siguran da nas čeka drugačija sezona i zadovoljan sam svojim fokusom”, istakao je Alonso.

Komentari / 0

Ostavite komentar