Roj Kin: Runi, stani pred ogledalo!

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda otvoreno je kritikovao naslednika, posle remija sa PSV Ajndhovenom.

Fudbal 27.11.2015 | 22:00
Roj Kin: Runi, stani pred ogledalo!

Komentarišući utakmicu Lige šampiona između Mančester junajteda i PSV Ajndhovena (0:0), u kojoj su "crveni đavoli" propustili šansu da obezbede plasman među 16 najboljih, Roj Kin je bio naročito oštar prema Vejnu Runiju.

"Ne izgleda maksimalno koncentrisan, ni fizički spreman. Trebalo bi da stane pred ogledalo i shvati da mora više da pruža", rekao je Kin na jednoj britanskoj TV stanici.

"Vejn je ostavio veliki trag u Mančester junajtedu, nadavao se golova i to je sjajno, ali sada je kapiten i to sa sobom nosi dodatnu odgovornost".

Tridesetogodišnji Runi je drugi strelac u istoriji kluba sa 237 pogodaka, ali je u Ligi šampiona 2015/16 bio strelac samo jednom na pet mečeva, a u Premijer ligi dva puta na 11 nastupa.

U septembru se upisao u listu strelaca posle 999 minuta "posta" na mečevima engleskog prvenstva.

Nekada uspešni kapiten i jedan od najbeskompromisnijih igrača svih vremena u crvenom dresu, osvrnuo se i na Runijevu nedavnu posetu rvačkom spektaklu, kada je teatralno ošamario zvezdu tog "sporta" Vejda Bareta.

"Video sam da je Vejn to uradio i odmah sam se zapitao 'Zašto se petlja u takve besmislice?' Nema nikakve koristi od toga, to mu ne pomaže da bude bolji fudbaler... On je taj koji u Junajtedu treba da bude primer ostalim igračima. Protiv PSV-a svakako to nije bio".

Mančester junajted će u poslednjem kolu Lige šampiona verovatno morati da pobedi Volfsburg u gostima, kako bi se plasirao u "nokaut" fazu.

Preciznije, neće smeti da ostvari lošiji rezultat nego PSV kod kuće protiv CSKA, pošto holandski tim na trećem mestu B grupe ima bod manje, ali bolji učinak u međusobnim utakmicama.

Komentari / 0

Ostavite komentar