Novakova berićetna sezona - samo od turnira 21,5 milion dolara!

Sve što je Đoković uradio na terenima širom planete, dobro je naplatio...!

Tenis 27.11.2015 | 23:20
Novakova berićetna sezona - samo od turnira 21,5 milion dolara!

Tri grend slema, ukupno jedanaest osvojenih turnira, 82 pobede, samo šest poraza, kompletna sezona na tronu ATP liste i gotovo 8.000 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Endija Marija... Novak Đoković je u godini koja se lagano bliži kraju ostavio gotovo neizbrisiv trag u istoriji svetskog tenisa, iako će mu kritičari žestoko zameriti na propuštenoj šansi da konačno uzme pehar i na Rolan Garosu. Ali, ono što je srpski as postigao zaista je vredno svakog divljenja.

Bez obzira na činjenicu što je sezonu završio na gotovo identičan način kao i 2011, u kojoj je takođe bio apsolutno neumoljiv, Đoković je i sam priznao da mu je ovo najbolja godina u životu.
"Nema sumnje u to. Sve što sam uradio bilo je savršeno", poručio je Novak nakon što je podigao i pehar Završnog mastersa u Londonu pre samo četiri dana.

Ali, sve ono što je Đoković uradio na terenu dobrano je i naplatio. Naime, svetski broj jedan je u 2015. godini samo od nagradnih fondova turnira na kojima je nastupao osvojio ukupno 21.500.000 dolara! Ili, nešto više od 20.200.000 evra. Podatak od kojeg se mnogima diže kosa na glavi, ali i podatak kojim je Đoković oborio još jedan rekord.

Kao što je mnogim teniskim fanovima već poznato, nikada nijedan teniser nije uzeo toliku svotu novca samo od turnira. Donedavni rekorder bio je Rafael Nadal, koji je 2013. godine osvojio 14.500.000 dolara. Mnogima poznata informacija, ali vredna novog pomena. Čisto da bi se uporedilo za koliko je Novak "prešišao" prvog pratioca...

Komentari / 0

Ostavite komentar