Grofov ultimatum Crvenoj Zvezdi...!

Ako igrači ne dobiju pare za 22 dana, više nisam trener Zvezde! Iskusni crnogorski stručnjak „zapretio“ odlaskom iz Ljutice Bogdana ukoliko prvotimci na odmor odu praznih džepova.

Fudbal 27.11.2015 | 11:20
Grofov ultimatum Crvenoj Zvezdi...!

„Kada siromaštvo zakuca na vrata, ljubav iskoči kroz prozor“, glasi drevna narodna mudrost! Atmosfera u taboru Crvene zvezde je, blago rečeno, sjajna, igrači su posle 15.uzastopnog trijumfa u Nišu bili u stanju ekstaze što su potvrdili kačenjem fotografija slavlja na društvene mreže.

Rekao je nadavno u intervju Luis Ibanjez da se igrači ponašaju kao da Crvena zvezda pliva u miliona, ali... Situacija u taboru aktuelnog lidera Superlige je daleko od idealne, tačnije čelnicima kluba je počelo da „gorucka“ po nogama. Prvog decembra klub će prvotimcima dugovati tri plate, što im ostavlja mogućnost da ekspresno raskinu ugovor sa klubom... Teško je poverovati u takav rasplet, pogotovo što su i stranci pokazali osećaj pripadnosti, ali Miodrag Grof Božović čvrsto veruje da će kreatori ovojesenjih uspeha na odmor 16.decembra otići punih džepova.

I ne samo da veruje, nego mu je to opcija koja nema alternativu. Naime, prema saznanjima našeg portala Miodrag Grof Božović je pre nekoliko dana upoznao čelnike kluba sa svojom konačnom odlukom. On je, bez uvijanja, poručio da će pokupiti kofere i napustiti Crvenu zvezdu ukoliko igrači do 16. decembra (tada se igra poslednji meč jeseni protiv Javora) ili do kraja te sedmice ne dobiju zaostale plate.

On je i ranije govorio o vrlo teškoj finansijskoj situaciji u Ljutice Bogdana, kao i činjenici da sve što je urađeno od avgusta do novembra može da se raspadne vrlo brzo.

A kakve bi posledice doneo Grofov odlazak možemo samo da zamislimo. I pre upozorenja Miodraga Božovića odgovorni iz Crvene zvezde su krenuli u misiju nabavljanja novca kojim bi bili sanirani najveći problemi. A zadovoljstvo u svlačionici je prioritet svih prioriteta, pošto bi tim koji je ostvario rekordnu prednost trebalo da se ojača u decembarskom i junskom prelaznom roku...

Prodaja Marka Grujića bi donela blagostanje u Ljutice Bogdana, Zvezdan Terzić je u današnjem intervju Sportskom žurnalu poručio da će mladi vezista ostati do avgusta u klubu. Ali da postoji mogućnost da Grujić potpiše predugovor sa nekim od zainteresovanih klubova u decembru.

Kako bilo rasplet je blizu. Navijači se samo nadaju da Miodrag Božović neće morati da dokazuje da je čovek od reči (oni koji ga poznaju kažu da jeste). Jer bi se u tom slučaju jesenja bajka pretvorila u najcrnju zimsku tragediju.

Komentari / 0

Ostavite komentar