Analiza: Grofova, Slavišina ili Muslinova Zvezda?

Koja od tri generacije crveno-belih sa najdužim nizovima pobeda je najbolja?!

Fudbal 28.11.2015 | 23:40
Analiza: Grofova, Slavišina ili Muslinova Zvezda?

Crvena zvezda je u Nišu stavila i 15. recku ove jeseni u domaćem šampionatu. Izabranici Miodraga Grofa Božovića pomeraju granice, skoro da imaju šampionski pehar u rukama, rivali su daleko iza i kao jedini izazov im ostaje borba sa istorijom i prethodnim generacijama.

Ovaj Grofov tim je ponovio uspeh šampionske generacije od pre dve godine koju je trenirao Slaviša Stojanović i koja je nanizala 15 uzastopnih trijumfa. Da bi nadmašio Stojanovićev bilans, Božovićev tim mora u sledećem kolu da savlada Voždovac na Marakani.

Stojanovićevca i Grofova Zvezda se bitno razlikuju. Dok su kod Stojanovića nosioci igre bili srpski veterani, “domaći” stranci poput Kelhara i Pečnika i Nigerijac Dauda, Božović je sklopio poletan i mlad tim od srpskih talenata i iskusnih stranaca.
“Obe su jake na svoj način, imao sam i ja vrhunske strance, ali malo iskusnije, pa mislim da bismo ih na foru uhvatili. Sadašnji tim ima karakter, ali tehnički i tatički se ove dve generacije dosta razlikuju”, uporedio je pomenute dve generacije Slaviša Stojanović u razgovoru za Blic.

U slučaju da aktuelni tim Zvezde protiv Voždovca nadmaši učinak Stojanovićevog sastava, ispred njih bi bila samo Muslinova šampionska ekipa iz sezone 1999/2000 koji je na proleće nadoknadila devet bodova zaostatka za Partizanom i okitila se duplom krunom.

Taj tim nije zavisio od stranaca, bio je sastavljen od igrača koji su dugo vremena bili na okupu, a nisu ga poremetili ni ogromni maleri sa povredama, pošto je na početku sezone ostao bez Gorana Drulića zbog teške povrede kolena, a potom je istu povredu posle 18 mečeva doživela i njegova zamena Branko Jelić.

Muslin je te sezone imao na svakoj poziciji bar po dvojicu kvalitetnih fudbalera i čini se da od te generacije, pa do današnjeg Božovićevog tima Zvezda nije imala toliki broj dobrih igrača u rotaciji.

Muslin je u odbrani imao Bunjevčevića, Glogovca, Vukomanovića, Dudića, Vitakića, Lalatovića, Gvozdenovića, Markovića, u veznom redu su bili Dejan Ilić, Branko Bošković, Jovan Gojković, Milenko Aćimović, Leo Lerinc, pored Pjanovića u napadu Pantelić, Dragan Stevanović…

Komentari / 0

Ostavite komentar