EP: Zlatne srpske košarkašice u Luksemburgu od 19.00

Srpske košarkašice od 19 časova u Luksemburgu igraju drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Košarka 25.11.2015 | 16:20
EP: Zlatne srpske košarkašice u Luksemburgu od 19.00

Evropske šampionke su u prvom meču kvalifikacija u prepunom “Pioniru” slavile protiv Nemačke sa 100:57.

Selektorka Marina Maljković kaže da su svi u reprezentaciji još pod utiskom te utakmice, a takođe najavljuje da će u duelu sa Luksemburgom priliku dobiti igračice koje su do sada imale nešto manju minutažu.

“Biće ovo prilika da jasno definišemo neke stvari, da pojedine igračice potvrde liderske pozicije i da tako povedu mlađe. Evidentno je da će igračice koje su do sada imale manju minutažu dobiti na ovoj utakmici veću šansu. Moraće dobro da se potrude da me ubede da ih pozovem i u februaru, jer neka nova lica čekaju svoju priliku. Reprezentativna selekcija je surova, a posebno sada kada više nemamo samo jedno okupljanje godišnje, nego imamo akcije na svaka dva meseca”, rekla je Maljkovićeva.

Susret u Luksemburgu propustiće kapiten Milica Dabović, Ana Dabović i Dajana Butulija.

Jedna od najiskusnijih u timu Srbije Jelena Milovanović je rekla da će zadatak njenih saigračica i nje biti da protiv Luksemburga prikažu istu igru kao protiv Nemačke.

“Svi nam govore da je Luksemburg lak protivnik, ali ja nikada nisam igrala protiv njih, tako da ih ne poznajem. Igramo na strani, sumnjam da će biti jednostavno, ali mi smo spremne da pružimo igru kao u subotu protiv Nemačke, jer ako bude tako neće biti nikakvih problema. Nadam se da ćemo sa 2-0 završiti ovu prvu seriju”, zaključila je Milovanovićeva.

Posle Luksemburga, Srbija nastavlja kvalifikacije u februaru naredne godine, kada gostuje Nemačkoj i Ukrajini.

Komentari / 0

Ostavite komentar