NBA - video: Daš 106 poena u gostima i "pukneš" - moguće je!

Majls 8/9 za tri, Džordž 7/8. Pejsersi su ubacili 19 trojki i obruč Vizardsa. Pogledajte...

Košarka 25.11.2015 | 19:40
NBA - video: Daš 106 poena u gostima i "pukneš" - moguće je!

Kad ubacite 106 u "Fildhausu" možete da kažete da ste odigrali dobru utakmicu i uradili sve da ostvarite pobedu u Indijanapolisu.

S te strane Rendi Vitman nema šta da zameri Vizardsima. Oni su imali tu nesreću da budu akteri jedne od najboljih šuterskih predstava u istoriji lige.

Uz 81 poen van reketa i rekordnih 19 trojki kada je ova slavna franšiza u pitanju, Indijana Pejsersi savladali su Vašington rezultatom 123:106.

Si-Džej Majls šutirao je trojke 8/9, Pol Džordž 7/8, Džord Hil 2/5, Čejs Badindžer 1/1, Rodni Staki 1 /2, probao je jednom i Monta Elis, ali nije uspeo. Pejsersi su šutirali 19/26 za tri poena, pa nije bilo potrebe da se guraju pod obručem – iz reketa su dali samo 26 od 123 poena.

Džordž je meč završio sa 40 poena i osam skokova, Majls je ubacio 3, Hil 14...

Možda je ovo pravi trenutak da obratimo pažnju na renovirani tim Frenka Fogela, koji je počeo sezonu sa 0-3, a od tada dobio devet od 11 mečeva.

"Uvek nas nekako preskoče pogledom", konstatovao je Džordž, lider franšize posle odlaska Roja Hiberta u Los Anđeles Lejkerse i nestanka Denija Grendžera sa NBA radara.

"I dalje se navikavamo na novi sistem, ali sada već polako stvari dolaze na svoje mesto", konstatovao je.

O 19 trojki...

"Prvi put sam video tako nešto", rekao je i slegao ramenima.

Zamislite kako je tek bilo Bredliju Bilu...

"Kada stojim ovako blizu vas (približio se novinarima na 20 centimetara) i vi i dalje pogađate, razumete? Šta još da uradim?"

Bil je ubacio 20 poena, Geri Nil s klupe iznenadio sa 23 poena, Džon Vol postigao je 18, ali niko nije mogao da spreči prekid serije od tri pobede.

Džordž i Majls su ubacili svih devet trojki do poluvremena, Majls je promašio prvu sredinom treće četvrtine, ali odmah zatim pogodio najdalju od osam ubačenih za 81:74. Kada je i Džordž pogodio skoro iz okreta, za 86:77, nadovezao se još jednom sa leve strane za 91:81. Jednostavno, šta god su radili, Vizardsi nisu imali "magiju" da zaustave šutere Indijane.

Pejsersi su izveli još dominantniju šutersku predstavu od prošlosezonske Pelikansa, koji su ubacili 15 od 20 trojki takođe u novembru.

Sledeći u "Fildhaus" stižu omraženi Čikago Bulsi, pravi rival za potvrdu dobre forme, kako ovo šuterska klinika ne bi ostala samo kao kuriozitet u moru mečeva ove sezone.

Nedostajale 4 trojke...
Košarkaši Orlando Medžika (protiv Sakramento Kingsa, 13. januar 2009) i Hjuston Roketsa (protiv Golden Stejt Voriorsa, 5. februara 2013) rekorderi su NBA lige po broju postignutih trojki na meču - 23.

Komentari / 0

Ostavite komentar