LŠ - najava: Zlatan kod kuće, "Građani" kod "Dame"...!

U sredu su na programu mečevi petog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D, a derbi igraju Juventus i Mančester Siti.

Fudbal 25.11.2015 | 16:40
LŠ - najava: Zlatan kod kuće, "Građani" kod "Dame"...!

Dok "Građani" gostuju "Staroj dami", u drugom meču grupe Borusija i Sevilja u Menhengladbahu odlučuju ko će ostati u Evropi.

U grupi A, Zlatan Ibrahimović se sa PSŽ-om vraća u svoj rodni Malme, dok Real u Lavovu protiv Šahtjora traži potvrdu prvog mesta.

Mančester Junajted dočekuje PSV, koji ima bod manje, kao i Volfsburg koji gostuje kod CSKA, pa se očekuje konačni rasplet i u grupi B.

Benfika bi na nezgodnom gostovanju u Astani trebalo da potvrdi osvajanje grupe C, dok će Atletiko pokušati da odoli Galatasaraju i pridruži se Portugalcima u osmini finala.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa A:
20:45 Malme – Pari Sen Žermen
20:45 Šahtjor – Real Madrid
Tabela: Real 10 bodova, PSŽ 7, Šahtjor 3, Malme 3

Grupa B:
18:00 CSKA Moskva – Volfsburg
20:45 Mančester Junajted – PSV Ajndhoven
Tabela: Mančester Junajted 7, PSV 6, Volfsburg 6, CSKA 4

Grupa C:
16:00 Astana – Benfika
20:45 Atletiko Madrid – Galatasaraj
Tabela: Benfika 9, Atletiko 7, Galatasaraj 4, Astana 2

Grupa D:
20:45 Juventus – Mančester Siti
20:45 Borusija Menhengladbah – Sevilja
Tabela: Siti 9, Juventus 8, Sevilja 3, Borusija 2

Grupa A:

Real bi eventualnom pobedom u Lavovu potvrdio prvo mesto u grupi, ali Ukrajince samo pobeda ostavlja u igri, pa Madriđanima neće biti lako, posebno nakon debakla u El Klasiku.

"Imamo dužnost prema navijačima da osvojimo tri boda", rekao je trener Reala Rafael Benites.

U međuvremenu, PSŽ gostuje Malmeu, a domaćin sprema feštu zbog povretka najveće legende lokalnog kluba Zlatana Ibrahimovića.

"Bilo bi savršeno da postignem tri gola, pobedimo, a da navijači uzvikuju moje ime. Biće ovo posebno veče", rekao je Ibrahimović koji je organizovao gledanje utakmice i na gradskom trgu u svom rodnom gradu.

Grupa B:

Sve četiri ekipe su u igri za osminu finala, a Junajted ima "meč loptu" protiv PSV-a na Old Trafordu. Luj van Gal odlično poznaje svoje zemljake, a "insajder" bi trebalo da bude doskorašnji igrač tima iz Ajndhovena Memfis Depaj, koji je proteklog vikenda postigao prvi gol za "Crvene đavole".

"Ove nedelje nas čekaju dva velika zadatka, u Ligi šampiona i Premijer ligi. Mogli bismo da napravimo veliki korak ka osvajanju prvog mesta u grupi u Ligi šampiona, a pobedom protiv Lestera mogli bismo da preuzmemo prvo mesto u Premijer ligi, ali idemo korak po korak", rekao je Huan Mata.

CSKA je u krizi rezultata, poražen je u poslednja dva meča u ruskoj Premijer ligi, a čeka ga odlični Volfsburg. Novi kiks bi "armejce" ostavio bez Evrope u nastavku sezone.

Grupa C:

Benfika i Atletiko imaju savršene prilike da završe posao. Portugalcima će biti nešto teže jer gostuju u Kazahstanu, ali bi im i bod bio dovoljan u slučaju pobede Atletika nad Galatom.

"Nije nam potrebna dodatna motivacija, možemo dalje ako pobedimo ovde. Ali biće teško, Astana je veoma tvrda", rekao je trener Benfike Rui Vitorija.

Madriđani su u dobroj formi, ali bi i njima jedan bod bio verovatno dovoljan da se domognu osmine finala, dok Turci moraju ići na sve ili ništa.

"Galatasaraj ima mnogo iskusnih igrača, dosta je golova u njima. Imaju turski duh, nikad se ne predaju. Moramo igrati dobro da bismo pobedili", rekao je Dijego Simeone.

Grupa D:

Derbi dana igra se u Torinu, Juve čeka Siti u borbi za prvo mesto. Oba tima će se verovatno zadovoljiti i bodom, jer im garantuje osminu finala, ali je bitno tamo izbeći težeg protivnika iz druge grupe.

"Više bih voleo da Siti mirniji ulazi u utakmicu. Oni imaju talentovanu ekipu i možda bi nam bilo lakše da dođu opušteniji u Torino. Moramo da odigramo odličan meč pošto želimo da obezbedimio plasman u osminu finala", rekao je kapiten Juventusa Đorđo Kjelini.

U međuvremenu, Borusija i Sevilja će se u Menhengladbahu boriti za "goli život". Poraženi će verovatno završiti sezonu u Evropi, a pobednik imati šansu da se nada osmini finala LŠ, u slučaju pobede Sitija u Torinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar