Šta se desi kad nudite novac

Kodi Persin napravio je mali socijalni eksperiment. Oblepio se novčanicama i stajao na ulici sa natpisom: „Uzmite koliko vam je potrebno“. Zanimljivo je da su novac uzimali ljudi kojima uopšte nije bio potreban, poput biznismena u skupom odelu ili žena sa „luj viton“ i „živanši“ torbama.

Zanimljivosti 25.11.2015 | 00:00
Šta se desi kad nudite novac

Na ulici mu je prvo prišao dobrostojeći muškarac koji je priznao da mu novac ne treba, ali da će se poslužiti ako može. Nakon toga, zastao je i muškarac koji je protrčao pored, ali se vratio kada je ugledao novac.

Ni žene nisu bile imune na zov besplatnog novca. Jedna sa „luj viton“ torbom koja je priznala da joj je novac potreban za sutrašnji manikir, a druga takođe sa skupocenom „živanši" torbom.

Krajem snimka zaustavio ga je beskućnik koji je uzeo samo dve novčanice da ima da kupi hranu sebi i svom psu. Kada ga je Kodi upitao zašto ne uzme više novca, odgovorio mu je da podeli ostatak novca onima kojima je potreban.

Kodi mu je nakon toga dao još novca iz novčanika. „Uspeli ste u životu kada je sve što stvarno želite ono što vam je zaista potrebno“, rečenica je kojom se završava snimak.

RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

aco

26.11.2015 11:03

Jel ovaj prvi Baja????!!!!

ODGOVORITE
Name

punpadzija

27.11.2015 11:53

Necemo nikad vidjet baju da ovako djeli lovu. Ovo treba prikazati veceras u dnevniku pa mozda se i Baja raznezi pa ga sretnemo da djeli al kome....??

ODGOVORITE