Žarko Laušević pred premijeru „Smrdljive bajke"

- Scenario me privukao na prvo čitanje - rekao je slavni glumac koji tumači glavnu mušku ulogu u novom filmu Miroslava Momčilovića.

Zabava 25.11.2015 | 11:30
Žarko Laušević pred premijeru „Smrdljive bajke"

U ovom potresnom i dirljivom filmu o beskućnicima, odnosno socijalnoj i egzistencijalnoj drami prepletenoj kroz ljubavnu priču, glavnu mušku ulogu tumači Žarko Laušević koji je juče na pojavljivanju pobudio veliko interesovanje brojnih novinarskih ekipa.

Govoreći o svom liku, kazao je da je to čovek koji odlučuje da se povuče iz života.

Na pitanje “Blica” šta se zapravo zbiva sa čovekom koji je odlučio da se povuče iz života ili, gledano i izvan filma, iz jednog dela svog života te menja li mu to karakter, proslavljeni glumac je rekao:

- U filmu se time bavimo, pokušavamo da otkrijemo... Nailazi na razne stvari koje su mu ranije izmicale pažnji. Preispituje se, otkriva nove vizure. Da li mu to menja karakter? Menja, naravno… ali svi se menjamo. Junak koga igram se zaljubio i onda došao na ideju: hajde da prestanemo da pijemo - kazao je Laušević koji se vratio filmu posle čitavih 15 godina.

Reditelj Momčilović je pojasnio da se sa Lauševićem nije ranije poznavao. Jednostavno, poslao mu je scenario i ubrzo dobio potvrdan odgovor.

- Scenario me privukao na prvo čitanje. Ozbiljno smo se pripremali, imali probe, oblikovali karaktere, razgovarali, prizivali u sećanje razne stvari iz iskustva. Recimo, setio sam se zgodnog momenta kako smo davno u nekoj prilici koristili plastične flaše u cilju održavanja higijene. I to je, kako se to kaže, kupljeno - ispričao je poznati glumac.

Upitan za povratak na film posle 15 godina, odnos prema glumi danas, eventualne buduće projekte, rekao da je gluma njegov zanat, životni poziv te da neke buduće uloge, angažmani ne zavise od njega.

Aleksandar Đurica koji igra političara kazao je da je njegov lik onakav kakvi političari jesu.

- Lažu i ne trepću, i ne haju što su vinovnici sudbine kakvu junaci filma imaju - kazao je Đurica.

Bilo je reči i o tome da bi na scenografiju u Holivudu otišlo ko zna koliko dolara, a ovde je zbog napuštenih fabrika bila besplatna.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar