Danas u Zagrebu samit procesa Brdo-Brioni

U Zagrebu će danas biti održan sastanak lidera "Brdo-Brioni" procesa kojem će, između ostalih, prisustvovati članovi Predsjedništva BiH.

Region 25.11.2015 | 08:20
Danas u Zagrebu samit procesa Brdo-Brioni

Članovi Predsjedništva BiH prisustvovaće skupu na zajednički poziv predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Slovenije Boruta Pahora, kao lidera predsjedničkog procesa "Brdo-Brioni".

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da je, nakon plenarnog zasjedanja inicijative "Brdo-Brioni" u kabinetu predsjednika Hrvatske u Zagrebu, predviđeno da izjave novinarima daju Kitarovićeva i Pahor, kao i predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i potpredsjednik SAD Džozef Bajden.

Sastanku lidera "Brdo-Brioni" procesa prisustvovaće i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Protokolom Nikolićeve posjete Zagrebu predviđen je i njegov susret sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem i Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem

Skupu će prisustvovati austrijski predsjednik Hajnc Fišer i ministar spoljnih poslova Njemačke Frank-Valter Štajnmajer.

Inicijativa "Brdo-Brioni" okuplja zemlje bivše SFRJ, Albaniju i predstavnike prištinske administracije, pa se ovog puta očekuje dolazak i predsjednika samoproglašenog Kosova Atifete Jahjage.

Proces "Brdo-Brioni" zajednički su pokrenule Slovenija i Hrvatska 2013. godine, u nastojanju da se reformama i približavanjem EU podstiče regionalna saradnja i rješavanje otvorenih pitanja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vjerni čitalac i gledalac

26.11.2015 16:58

Ne vidim izjavu Bakira Izetbegovića nigdje, kada kaže kako u BiH ima opasnosti ili prijetnji od ne znam čega više pa terorizma i naglašava prijetnji "referendumom".... koliko sam primjetio na vijestima bio je i mikrofon tv BN pa me čudi kako nema toga, jer ako je tamo budalaštinja po koji put izrečena od ovog kabadahije Dodika , ista kao i terorizam pa onda stvarno treba sve da propadne,

ODGOVORITE