Veljko Paunović - trener Čikaga!

Veljko Paunović našao novi posao - vatrogasac! Selektor "zlatnih orlića" Veljko Paunović dobio je posao kao samostalan trener.

Fudbal 24.11.2015 | 18:40
Veljko Paunović - trener Čikaga!

Veljko Paunović novi je trener američkog kluba Čikago Fajr (Chicago Fire)!

Ovo je klub saopštio na svojoj zvaničnoj stranici.

Kad nije bilo sluha ovde, onda je "Paun" morao da ode "preko grane", ustvari "preko bare". Naravno da nam je žao, ali se čovek po svom mentalnom sklopu, uopšte ne uklapa u aktuelni fudbalski mulj Srbije. Za njega je, vervatno, bolje ovako.

Dakle, 38-godišnji Veljko Paunović, koji je ovog leta SAM, uz pomoć nekolicine saradnika i vredne i talentovane grupe dečaka osvojio titulu prvaka sveta na Novom Zelandu, dobio je prvi samostalni trenerski posao u nekom klubu.

A izabrao je američki klub Čikago Fajr, čiji generalani direktor Nelson Rodrigez nije krio oduševljenje ovim transferom (a i zašto bi?):

"Veljka su želeli mnogi klubovi, a mi smo imali ludu sreću što je on pristao da bude naš trener. Tragali smo za trenerom koji će ispunjavati razne kriterijume, a 'Pauno' je upravo takav. On je šampion, učitelj ove igre, ali i čovek od morala, integriteta, principa".

Paunović se zahvalio na ukazanoj šansi i pre svega na tome što su čelni ljudi ovog kluba izabrali baš njega.

"Uzbuđen sam i pun elana, entuzijazma da počnem da radim, da upoznajem ljude, navijače, za koje znam da strastveno vole klub. Ovo je prilika koju sam tražio, da radim sa pravim ljudima, u pravo vreme i na pravom mestu", rekao je "Paun".

Dodao je i ovo slikovito:

"Imam ogromnu energiju, ali i znanje i iskustvo koje želim da prenesem na tim. Fudbal je način života, a ja ga živim i 'propovedam' od kako znam za sebe. Volim ovakve vrste izazova, kada treba da stvorite šampiona. Čikago Fajr vidim kao srce lava koje čeka da bude oslobođeno da pokaže svu snagu".

Za Paunovića, osim njegove igračke karijere, a jednu sezonu je bio i u SAD (MLS), posebno ističu njegove "vanfudbalske kvalitete", kao što su znanje ŠEST jezika (engleski, španski, ruski, nemački, makedonski i naravno srpski), to što je "na ti" sa medijima, jer je devet meseci bio stručni komentator na španskoj televiziji, to što ima diplomu za sportski menadžment...

Igrao je za ukupno 11 klubova - u Srbiji, Španiji, Nemačkoj, Rusiji i SAD.

Bivši igrač Partizana prestao je da igra 2008. godine, u crno-belom dresu, ali se reaktivirao 2011. godine kao član Filadelfije.

Komentari / 0

Ostavite komentar